Coronavirus

Ouderengala Fleringen ‘Hier kun’t wie het mooi bekiek’n’

Publicatiedatum: 
22 feb 2019
Prins Emiel en adjudant Arno kunnen met trots terugkijken op een eerste geslaagde galamiddag voor ‘oudere belangstellenden’. Vanuit het college kregen zij de opdracht om tijdens de carnavalsperiode aandacht te schenken aan een speerpunt van het Maatschappelijk Akkoord. Zo ontstond het idee om op 21 februari een galamiddag te organiseren voor de ‘ouderen’, ‘senioren’ of zoals Prins Emiel het noemde voor ‘oudere belangstellenden’ van Fleringen.

Een unieke gelegenheid om een nieuwe doelgroep te betrekken bij de gala’s van de carnavalsvereniging de Kroesmennekes. Tegelijkertijd werden de Prins en adjudant benaderd om een bezoek te brengen aan de dagopvang ‘Erve Harmelink” in Fleringen. Beide partijen hebben de handen ineen geslagen, Paula Harmelink stelde haar locatie beschikbaar voor het evenement en de hofdames Ellen en Ursela hebben middels een persoonlijk bezoek de ‘oudere’ dorpsgenoten uitgenodigd. Mede door deze persoonlijke benadering was de belangstelling groot en kwamen velen deze middag bij Erve Harmelink voor een gezellig uitje.

Zonder optreden geen galamiddag en ondanks de vakantieperiode hebben de belangstellenden genoten van drie optredens. Buurman en buurman brachten als padvinders in hun stageverslag de dorpspolitiek ten gehore. Menig  ‘oudere belangstellende’ herkende zichzelf in de term ‘hangouderen’ bij de Jules de boules baan bij het voetbalveld. Na het gezamenlijk zingen van het afsluitende lied ‘Mien dorp is oen dorp’ kon er worden genoten van het dansoptreden van de dochters van de Prins en Adjudant.  Onder het genot van een hapje en drankje werd er gezellig gekletst en gelachen in de pauzes. De middag werd afgesloten met een optreden van twee oudere dames in het verzorgingstehuis, zij spraken op komische wijze over de verschillen van vroeger en nu.

De rode wangen en lachende gezichten van alle aanwezigen lieten zien dat het een zeer geslaagde middag was geweest. Een middag die zeker kan worden opgenomen in de jaarplanning van de Kroesmennekes of zoals twee dames tegen elkaar zeiden: “Volgend joar goat wie hier wier zitt’n, hier kun’t wie het mooi bekiek’n!” 

Met dank aan een creatieve unieke invulling van het Maatschappelijk Akkoord door Prins Emiel, Adjudant Arno, hun hofdames en Erve Harmelink.

Ouderengala Fleringen
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-