Ook met een lager inkomen recht op goede zorg!

Publicatiedatum: 
22 nov 2017

De gemeente Tubbergen vindt dat iedereen recht heeft op goede zorg. Ook als men een lager inkomen heeft of een uitkering krijgt. Dit geldt ook wanneer men vanwege een chronische ziekte of beperking hoge zorgkosten heeft. De gemeente Tubbergen betaalt dan mee aan de kosten voor de premie van een goede zorgverzekering. Zo blijft de premie betaalbaar, bent u goed verzekerd en verkleint u de kans op onverwachte kosten aanzienlijk.

Deze zorgverzekering heet de ‘GarantVerzorgd’. De gemeente Tubbergen biedt deze verzekering aan in samenwerking met zorgverzekeraar Menzis. Of men daadwerkelijk in aanmerking komt voor de zorgverzekering hangt af van de situatie en de samenstelling van het huishouden. Is het gezamenlijke netto maandinkomen lager dan 130% van het sociaal minimuminkomen? Dan komt men in aanmerking voor deze verzekering. Is het inkomen hoger, dan niet. Of u voor deze collectieve ziektekostenverzekering in aanmerking komt kunt u vinden op de website www.gezondverzekerd.nl. U moet dan kiezen voor de gemeente Tubbergen.

Hebt u een vraag over de collectieve zorgverzekering van Menzis?

Op donderdag 7 december 2017 van 18.00 tot 20.30 uur staan drie medewerkers van Menzis en van de gemeente u graag te woord. Dus hebt u een vraag over uw collectieve zorgverzekering? Kom dan op 7 december naar het gemeentehuis in Tubbergen. Mocht u het spreekuur niet kunnen bezoeken dan kunt u met uw vragen terecht bij: de overstapcoach van Menzis, tel. 088-2224080 of de gemeente Almelo, tel.: 0546-541789.

Wanneer overstappen?

Aan het einde van het jaar kan er overgestapt worden naar een andere verzekering. Zodra de premies en voorwaarden bekend zijn, kunt u zich aanmelden via de
website:www.gezondverzekerd.nl 
of via de OverstapCoach van Menzis.

Zorgkosten
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
Zorgkosten