Coronavirus

Nu ook digitaal shoppen in Tubbergen

Publicatiedatum: 
22 apr 2020

Na Enschede, Oldenzaal, Hengelo, Hof van Twente, Rijssen en Dinkelland volgt ook de gemeente Tubbergen met een eigen online webshop www.koopinTubbergen.nl. Om de coronacrisis te overleven, bundelen ondernemers uit de gemeente Tubbergen hun krachten. Op www.KoopInTubbergen.nl kun je online shoppen bij jouw favoriete lokale winkels of horecagelegenheid uit onze hele gemeente. Je ondersteunt zo de lokale ondernemers in de gemeente Tubbergen tijdens deze rare tijd. Daarnaast heb je gemak van supersnelle en veilige bestelling, betaling en levering.

“We hebben als gemeente samen met lokale ondernemersverenigingen de website www.koopintubbergen opgezet”, aldus wethouder Ursula Bekhuis. “Voor de leefbaarheid in de gemeente is het namelijk van groot belang dat we onze lokale ondernemers steunen, want ondernemen doen we samen!”

Kopen in de hele gemeente Tubbergen
Voor Tubbergen is bewust gekozen voor een gezamenlijke inkoop in de hele gemeente. Dat is een uniek concept binnen dit project. Inkopen kunnen dus gedaan worden in de hele gemeente Tubbergen. Van kledingwinkels tot drogisterijen en van meubels & dakkoffers tot horeca. Ook worden diensten aangeboden door ondernemers in de gemeente Tubbergen. Alle ondernemers zijn via de verschillende ondernemersverenigingen en mediakanalen benaderd en iedereen die wil kan te allen tijde nog aansluiten.

Simpel online bestellen
Het platform werkt eenvoudig. Na een korte introductie kan de consument online diverse producten bestellen bij horecazaken en winkels. Vervolgens worden de bestelde artikelen bij de klant bezorgd. Als de klant een keuze heeft gemaakt, kan er per bedrijf of per categorie worden besteld. Alle producten komen samen in het winkelmandje, waarna de bestelling in één keer wordt afgerekend.

Nog dezelfde dag bezorgd
Bestellingen die van maandag tot en met zaterdag op de dag voor 12.00 uur worden gedaan, worden dezelfde dag nog thuisbezorgd. De ondernemer zorgt dat de bestelling klaarstaat, zodat een koerier deze naar een centraal distributiepunt kan brengen van waaruit het verder gedistribueerd gaat worden. Betalen kan op allerlei manieren en de ondernemer ontvangt binnen enkele dagen zijn geld. De bezorgkosten zijn voor de consument laag gehouden en bedragen gemiddeld € 3,- per bestelling.

Toekomstproof
De ondernemersverenigingen hebben aangegeven dat het platform ook voor de toekomst meerwaarde heeft voor ondernemend Tubbergen. Het is een mooi middel om de samenwerking tussen ondernemers binnen de hele gemeente Tubbergen verder uit te bouwen.

Gezamenlijk initiatief met medewerking van de Provincie Overijssel
De online webshop voor ondernemers in Tubbergen is in het leven geroepen door de gemeente Tubbergen en de ondernemersverenigingen en mede mogelijk gemaakt door de Provincie Overijssel. De provincie heeft i.v.m. corona subsidie beschikbaar gesteld voor samenwerkingsacties in centrumgebieden. Het is een zogenoemd crisisarrangement dat alleen uitgekeerd wordt aan samenwerkende partijen. Juist door de snelle en goede samenwerking kon de gemeente mede namens de ondernemersverenigingen snel een aanvraag indienen. Een mooi resultaat was dat de Provincie de aanvraag snel goedkeurde waardoor het platform gerealiseerd kon worden.

De coördinatie van het online platform is in handen van de gemeente en centrummanager Claudia Timmers. Door de onderlinge samenwerking kan nu ook in de gemeente Tubbergen snel en eenvoudig online worden gewinkeld.

koopintubbergen
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-