Noord Oost Twente gaat voor groen: 8591 bomen erbij

De natuur in Overijssel heeft er in totaal bijna 68.000 bomen bij gekregen. In de gemeenten Dinkelland, Losser, Oldenzaal en Tubbergen zijn dat er maar liefst 8591. Deze bomen zijn eerder dit jaar door inwoners aangevraagd en worden uitgedeeld tijdens de Boomdeeldag op zaterdag 16 december 2023. 

Boomdeeldag in Noord Oost Twente
De Boomdeeldag in Noord Oost Twente wordt gehouden op zaterdag 16 december. Het project Natuur voor Elkaar (van de provincie Overijssel) en de gemeenten in Noord Oost Twente (gemeenten Dinkelland, Losser, Oldenzaal en Tubbergen) gaven inwoners voor de zomer de kans om tegen een kleine vergoeding bomen en bosplantsoenplanten aan te vragen. Deze herfst en winter is het zover: het plantgoed (8591 stuks!) wordt door de deelnemers opgehaald tijdens de Boomdeeldag en op hun eigen grond geplant.

De provincie organiseert deze actie samen met Landschap Overijssel en 20 deelnemende gemeenten: Almelo, Borne, Dalfsen, Deventer, Enschede, Haaksbergen, Hardenberg, Hellendoorn, Hof van Twente, Ommen, Olst-Wijhe, Raalte, Rijssen-Holten, Steenwijkerland, Wierden, Zwartewaterland en de regio Noord Oost Twente (gemeenten Dinkelland, Losser, Oldenzaal en Tubbergen).

Iedereen een boom
De provincie Overijssel is in 2019 gestart met het project ‘Iedereen een Boom’. In dit project is het doel om 1,1 miljoen nieuwe bomen in Overijssel te planten. Samen met andere partijen organiseert de provincie diverse acties mét inwoners om bomen te planten. De Boomdeeldagen horen hier ook bij. Inwoners die een boom planten, kunnen deze aanmelden via www.iedereeneenboom.nl. Sinds de start van het project zijn er al 510.094 nieuwe bomen geplant.

Natuur voor elkaar