Coronavirus

Nieuwe grondprijzen in 2022 voor bouwkavels Tubbergen

Publicatiedatum: 
23 dec 2021

De gemeente heeft de grondprijzen voor woningbouwkavels, bedrijfskavels en groen- en reststroken vastgesteld voor 2022. De prijzen zijn normaliter gebaseerd op een onafhankelijk taxatierapport en in overeenstemming met de markt. In afwijking van het taxatierapport heeft de raad er echter voor gekozen om de grondprijzen voor de woningbouwkavels te bevriezen en zelfs deels te verlagen. De prijzen voor bedrijfskavels en groen- en reststroken blijven conform het taxatierapport ongewijzigd.

Wijziging grondprijzen

De raad heeft ervoor gekozen om de grondprijzen voor de woningbouwkavels te bevriezen op het prijspeil 2021 en zelfs deels te verlagen. Tevens heeft de raad ervoor gekozen om de indeling van de kernen te wijzigen. In plaats van twee categorieën: de grotere- en de kleinere kernen is er gekozen voor een indeling in drie categorieën: de grotere kernen (Tubbergen, Geesteren, Albergen en Mariaparochie-Harbrinkhoek), de middelgrote kernen (Vasse, Reutum en Fleringen) en de kleinere kernen (Langeveen en Manderveen). Daarbij zijn de volgende grondprijzen voor het kalenderjaar 2022 vastgesteld. Voor de grotere kernen: € 245,-/m2, voor de middelgrote kernen: € 210,-/m2 en voor de kleinere kernen: € 205,-/m2. Deze prijzen zijn exclusief btw.

De prijzen voor groen- en reststroken liggen in lijn met de markt en blijven daarom ook ongewijzigd. Dit geldt ook voor de prijzen van bedrijfskavels.

De nieuwe grondprijzen gaan in op 1 januari 2022 en worden via de website www.kavelsintubbergen.nl bekendgemaakt.

huisje.jpg
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-