Coronavirus

Nieuw college van de gemeente Tubbergen gaat voor samenwerking

Publicatiedatum: 
29 mei 2018
Tijdens een bijzondere raadsvergadering is dinsdagavond het nieuwe college van de gemeente Tubbergen geïnstalleerd. De komende jaren gaan Roy de Witte (CDA), Erik Volmerink (CDA) en Ursula Bekhuis-Groothuis (Gemeentebelangen/VVD) samen met inwoners, maatschappelijke organisaties en ondernemers aan de slag om verder te bouwen aan de leefbaarheid in de gemeente Tubbergen.

Ze hebben er zin in. De eerste klus waarin ze hun tanden gaan zetten is het samen met  inwoners, maatschappelijke organisaties en ondernemers opstellen van een Maatschappelijk Akkoord: de agenda voor de komende raadsperiode.

“We hebben met onze prachtige Gemeente Tubbergen goud in handen”, vindt Roy de Witte. “Een sterk verenigingsleven, goede scholen en zorginstellingen, actieve ondernemers, wonen voor jong en oud, mooie sportfaciliteiten en een gezonde mentaliteit van ‘samen aanpakken’. Daar ben ik als inwoner trots op en daar wil ik me als wethouder graag voor blijven inzetten. Vanuit een betrokken houding, de kracht in de samenleving en de pure passie en overtuiging samen onze gemeenschap verder op poetsen om die straks door te geven aan de volgende generatie, onze (klein) kinderen!”

Erik Volmerink heeft grotendeels dezelfde portefeuille als in de afgelopen periode en dat betekent dat hij verder kan op de ingeslagen weg. “In de afgelopen periode hebben we inwoners  uitgedaagd om mee te denken over de inrichting en het onderhoud van hun woonomgeving. Steeds meer inwoners praten mee over de kwaliteit van de openbare ruimte. Datzelfde geldt voor het thema Wonen. Ik hoop dat we dit door middel van het Maatschappelijk Akkoord dit nog verder kunnen uitbouwen”, zegt hij. “Ook binnen de agrarische sector werken we steeds meer samen. We willen in de komende jaren maximaal inzetten op kennis en innovatie. Samen met inwoners en ondernemers gaan we voor een mooi buitengebied waar tegelijkertijd een goede boterham verdiend kan worden en waar creativiteit een kans krijgt. We gaan onderzoeken op welke manier we kennis en innovatie bij elkaar kunnen brengen. Mijn ambitie is meer reuring en een positieve open houding van de gemeente bij aanvragen van initiatieven.”

Waar Volmerink en De Witte er al vier jaar als wethouder hebben opzitten, is het voor Ursula Bekhuis haar eerste periode. “Ik heb heel erg veel zin om te beginnen. We hebben een mooi college en ik krijgt een interessante portefeuille”, zegt ze. “Als wethouder wil ik graag middenin de samenleving staan en bereikbaar zijn voor onze inwoners. Samen met elkaar zijn- en maken we onze gemeente. Dat  komt ook terug in het Maatschappelijk Akkoord.” Ursula is blij dat alle politieke partijen in Tubbergen dit traject samen met alle inwoners wordt opgepakt. “Op die manier wordt het voor onze hele gemeente een win/win situatie.” Financiën maakt onderdeel uit van haar portefeuille. “Op dit moment is Tubbergen een financieel gezonde gemeente en ik ga er hard aan werken om dat zo te houden. Ook duurzaamheid valt onder mijn verantwoording. Ik vind het een mooie uitdaging om aan de het klimaatakkoord te voldoen. Toeristisch kan Tubbergen nog wel wat meer bekendheid gebruiken, dus daarmee gaan we hard mee aan de slag. Daarbij kan onze cultuur, met belangrijke evenementen op het gebied van paardensport en niet te vergeten Glasrijk een belangrijke rol spelen.”

College B&W Tubbergen 2018-2022
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-


Erik Ursula en Roy
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-