Coronavirus

Niet in de rij, meteen aan de beurt

Publicatiedatum: 
26 mrt 2019

“Gastvrijheid en een goede dienstverlening zijn als gemeente onze corebusiness, want samen met onze inwoners zorgen we ervoor dat het goed wonen, werken en leven is binnen de gemeente Tubbergen”, aldus burgemeester Haverkamp. Om lange wachttijden voor de balie van burgerzaken te voorkomen, kunnen inwoners daarom vanaf 1 april ook op afspraak terecht in het gemeentehuis. Op dinsdag- en donderdagochtend blijft vrije inloop mogelijk.

Volgens burgemeester Haverkamp maakt werken op afspraak het mogelijk om de juiste aantal gespecialiseerde medewerkers aan de balie in te zetten dat op dat moment nodig is. “Hierdoor kunnen we vragen sneller beantwoorden en zorgen we ervoor dat inwoners niet lang meer in de rij staan voordat zij aan de beurt zijn”, vertelt burgemeester Haverkamp. Voor veel zaken is het overigens al niet meer nodig om naar het gemeentehuis te komen. Want naast werken op afspraak, is het al enige tijd mogelijk om online producten en diensten aan te vragen op de website. “Dat is wel zo gemakkelijk als je fulltime in een andere plaats werkt of slecht ter been bent.”

Wanneer inwoners een product of dienst nodig hebben van burgerzaken, kunnen zij maximaal twee weken van tevoren via de link afspraken.noaberkracht.nl/tubbergen een afspraak maken. Het gaat daarbij om afspraken voor bijvoorbeeld het aanvragen van een paspoort, een rijbewijs of een uittreksel uit de basisregistratie personen. Omdat niet iedereen over internet beschikt, blijft de gemeente uiteraard ook telefonisch bereikbaar om een afspraak te maken via telefoonnummer 0546- 628000.

Documenten ophalen zonder afspraak bij de receptie
Voor het ophalen van het aangevraagde rijbewijs, paspoort of de identiteitskaart hoeft geen afspraak gemaakt te worden, maar moeten aanvragers wel het afhaalbewijs en het oude legitimatiebewijs meenemen. Rijbewijzen, paspoorten of identiteitskaarten kunnen persoonlijk worden opgehaald bij de receptie tijdens de openingstijden van het gemeentehuis:

  • maandag t/m donderdag van 08.30 17.00 uur
  • donderdagavond van 17.00 19.30 uur
  • vrijdag van 08.30 12.30 uur


Nieuwe openingstijden burgerzaken
Met de komst van werken op afspraak, veranderen ook de openingstijden van burgerzaken.

Maandag 08.30 - 11.00 uur op afspraak
Dinsdag 08.30 - 12.30 uur vrije inloop
  14.00 - 16.30 uur op afspraak
Woensdag 08.30 - 12.30 uur op afspraak
Donderdag 08.30 - 12.30 uur vrije inloop
  14.00 - 19.30 uur op afspraak
Vrijdag 08.30 - 11.00 uur op afspraak

Burgerzaken? Afspraak maken!
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-