Coronavirus

Meld je aan voor de Landelijke Opschoondag

Publicatiedatum: 
19 feb 2021

Op zaterdag 20 maart is het Landelijke Opschoondag. Een mooie gelegenheid om jouw omgeving weer zwerfvuilvrij te maken. Doe mee en maak een opschoon-ommetje om het zwerfafval in Tubbergen op te ruimen.

Elk jaar organiseren gemeenten in Nederland de Landelijke Opschoondag. Ook Tubbergen doet al een aantal jaren mee! Help jij dit jaar ook mee? “Dat kan al wanneer je een frisse neus haalt tijdens een opschoon-ommetje”, laat wethouder Ursula Bekhuis weten. “Vraag je familie, vrienden en buren hetzelfde te doen. Zo zorgen we voor zwerfvuilvrije straten waar je lentekriebels van krijgt. En doen we, op gepaste afstand, toch nog iets samen.”

Meld je aan en ontvang een handige opruimset

Wil je meehelpen om jouw buurt een stukje schoner te maken? Meld je dan vóór 10 maart aan door een mail te sturen naar afval@noaberkracht.nl. Vermeld bij aanmelding jouw naam, adresgegevens en of je alleen, met je eigen huishouden of met z’n tweeën op pad gaat (in verband met het aantal opruimsets). Wij zorgen ervoor dat een week van tevoren in het gemeentehuis hesjes, prikkers, vuilniszakken en handschoenen klaarliggen en halen het materiaal en zwerfvuil na afloop van de actie weer bij jou op.

Veiligheid

Vanwege corona is er geen gezamenlijk start of eindpunt. Iedereen gaat alleen, met eigen huishouden of samen met één bekende op pad. En ook tijdens Landelijke Opschoondag staat ieders gezondheid natuurlijk voorop. Daarom vragen we iedereen zich te houden aan de corona preventiemaatregelen tijdens de opruimactie: www.nederlandschoon.nl/preventiemaatregelen-corona.

Landelijke Opschoondag Tubbergen
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-