Maatwerkvervoer gemeenten langer bij combinatie Hulshof/Nijhuis

Publicatiedatum: 
12 sep 2019

Voor maatwerkvervoer kunnen inwoners van Oldenzaal, Dinkelland en Tubbergen tot 1 juli 2021 terecht bij de combinatie Hulshof/Nijhuis. De overeenkomst met de vervoerder wordt verlengd met één jaar. Combinatie Hulshof/Nijhuis verzorgt onder meer het vervoer naar en van jeugdhulp- en dagbestedingslocaties, maar ook leerlingenvervoer en het incidenteel vervoer (regiotaxi).

Het maatwerkvervoer voor heel Twente is twee jaar geleden regionaal aanbesteed. Oldenzaal, Dinkelland en Tubbergen hebben daarvoor een overeenkomst met Combinatie Hulshof/Nijhuis. De overeenkomsten lopen medio volgend jaar af. Een evaluatie wijst uit dat er geen reden is een andere vervoerder te kiezen. Combinatie Hulshof/Nijhuis doet het goed en er zijn weinig klachten. Mede daarom is besloten de overeenkomst met de vervoerder tot 1 juli 2021 te verlengen.

Meer redenen
Er zijn meer redenen om bij dezelfde vervoerder te blijven. Verlengen van de overeenkomst betekent ook duidelijkheid voor gebruikers van maatwerkvervoer. Een vaste en vertrouwde chauffeur bij leerlingenvervoer is bijvoorbeeld wél zo prettig. Positief is ook dat duidelijkheid over de verlenging betekent dat het maatwerkvervoer de komende jaren nog verder kan worden verbeterd. Al gemaakte innovatieplannen en ontwikkelafspraken kunnen dan beter uitgevoerd worden.

logo gemeente Tubbergen
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-