Coronavirus

Koninklijke Onderscheiding voor Gerrie Smook uit Harbrinkhoek

Publicatiedatum: 
3 jul 2020

Vanmorgen heeft Gerrie Smook uit Harbrinkhoek een Koninklijke Onderscheiding ontvangen van burgemeester Haverkamp. 

De burgemeester lichtte in een toespraak toe waarom mevrouw Smook de onderscheiding heeft verdient: 

"Mevrouw Smook, u bent ontzettend actief in uw woonplaats; dubbeldorp Mariaparochie/Harbrinkhoek. Dat al sinds 1984, toen u bestuurslid werd van de dorpsraad. Het is zelfs mede dankzij u dat het dubbeldorp nog altijd bij onze gemeente hoort en niet bij de gemeente Almelo. Dat heeft u zich in 1996 samen met de dorpsraad een actiegroep weten tegen te houden. En daar zijn we nog altijd blij mee.

U was als bestuurslid van de dorpsraad een harde werker die een luisterend oor bood. Ook zorgde u dat de geluiden van de samenleving in het gemeentebestuur gehoord werden, want u was van 1990 tot 2006 actief voor Gemeentebelangen/VVD.

Sinds 1995 bent u lid van de bezoekgroep van de H. Pancratiusparochie en bezoekt u mensen in een moeilijke tijd. Al 25 jaar bent een trouw lid en u slaat dan ook geen vergadering over.

U bent ook betrokken bij de handwerkclub. Van ingezamelde wol maakt u dekentjes en mutsen voor minderbedeelde kinderen in landen waar het minder welgesteld is dan bij ons.

Sinds 2009 zet u zich in voor de senioren in uw dorp. Eerst als voorzitter van de KBO, later als voorzitter van de zelfstandige seniorenvereniging en ook bij de Seniorenraad Tubbergen. En sinds 2010 ook als lid van de wandelgroep senioren Harbrinkhoek/Mariaparochie.

U bent een echte spin in het web, die overal haar contacten heeft. Zo bezoekt u regelmatig de bijeenkomsten van de gemeente om te pleiten voor meer seniorenwoningen in uw dorp. Daarnaast staat u altijd klaar voor de maandelijkse activiteiten voor de senioren.

Mevrouw Smook, u bent gedreven in alles wat u opzet en aanpakt. U doet uw vrijwilligerswerk met inzet en enthousiasme. U zet zich al jarenlang in voor de belangen van de inwoners onze gemeente, en voor uw dorpsgenoten in Harbrinkhoek en Mariaparochie in het bijzonder. Dat waarderen we enorm. Het is mij dan ook een genoegen u mee te delen dat het Zijne Majesteit de Koning heeft behaagd u te benoemen tot Lid in De Orde van Oranje-Nassau. Ik reik u graag de onderscheiding uit."