Coronavirus

Kinderen van de Mariaschool Langeveen ontbijten met burgemeester en wethouders

Publicatiedatum: 
8 nov 2019

Een goede start van de dag begint met een goed ontbijt. Dat geldt zeker voor kinderen. En ontbijten is natuurlijk veel leuker als je dit samen doet. Daarom schoven 28 kinderen van de Mariaschool in Langeveen aan in de raadszaal van Tubbergen voor het Burgemeestersontbijt. Hiermee gaven zij, samen met burgemeester Haverkamp en wethouders Bekhuis en Volmerink, het goede voorbeeld in de week van Het Nationaal Schoolontbijt.

Veel kinderen slaan ’s ochtends nog steeds hun ontbijt over, blijkt uit verschillende onderzoeken. Of ontbijten niet gezond. Een gezond ontbijt is belangrijk vindt burgemeester Haverkamp. “Het zorgt voor energie om te leren, spelen en sporten. Het is goed om dit onder de aandacht te brengen bij kinderen en dat hebben we vanmorgen op een leuke manier gedaan.” Burgemeester Haverkamp is één van de 275 burgemeesters in Nederland die in de week van Het Nationaal Schoolontbijt mee hebben gedaan aan het Burgemeestersontbijt.

Aan de ontbijttafel maakten de kinderen en de burgemeester en wethouders uitgebreid kennis met elkaar en wisselden ze van gedachten Eerst vertelde de burgemeester en beide wethouders over hun werk, de gemeenteraad en de kinderburgemeester. Ook mochten de kinderen de ambtsketen van de burgemeester bewonderen. Vervolgens konden de leerlingen vragen stellen en gingen zij met elkaar en de burgemeester en wethouders in gesprek.

Lynn, Linda en Tess wonen allemaal in het buitengebied van Langeveen en moeten een aantal kilometers fietsen voordat zij op school zijn. Daarom ervaren zij dagelijks het belang van een goed ontbijt. “We ontbijten altijd, ook al hebben we geen zin in eten. Zodra we dit niet doen, krijgen we in de klas honger. Als we echt geen trek hebben, nemen we een cracker mee voor op de fiets.” Hun vriendin Rosanne woont een stuk dichterbij, maar vindt ontbijt het lekkerste eten van de dag, dus geniet er elke ochtend met volle teugen van. Op de vraag wat het leukste is aan ontbijten, lag de klas aardig op een lijn: gezellig bij elkaar zijn en kletsen!

“We kunnen met plezier terugkijken op deze ochtend”, vertelt burgemeester Haverkamp. “Het was ontzettend leuk om met de kinderen te ontbijten in de raadzaal.” De burgemeester bedankte de kinderen voor het meegebrachte ontbijt met een donatie aan Stichting Het Vergeten Kind. Deze stichting zet zich in voor kinderen die het moeilijk hebben, omdat er thuis veel problemen zijn. De leerlingen uit groep 6 en 7 namen de cheque met een bedrag van € 100,- in ontvangst.

Burgemeestersontbijt Mariaschool Langeveen
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-