Coronavirus

Kinderen en jongeren mogen weer sporten

Publicatiedatum: 
29 apr 2020

Vanaf vandaag mogen kinderen en jongeren tot en met 18 jaar weer buiten sporten. Onder begeleiding en met inachtneming van de inmiddels overbekende gezondheidsmaatregelen, maar toch. Het mag weer en dat is voor zowel ouders, kinderen en sportvereniging reden tot grote vreugde. De manier waarop er in de komende periode gesport mag worden, staat in het Twents Protocol Verantwoord Sporten, dat te vinden is op de website van de gemeente.

Bij de persconferentie op 21 april werden gemeenten verrast door de mededeling van premier Rutte waarin hij aankondigde dat kinderen en jongeren weer mochten gaan sporten en dat het een zaak van de gemeente was om hierin het voortouw te nemen. Aangemoedigd door vele telefoontjes van verenigingen en sporters, werd de volgende ochtend direct actie ondernomen door de wethouders en beleidsambtenaren met sport in hun portefeuille. Er werd daarbij nauw samengewerkt door alle Twentse gemeenten. Het resultaat is het Twents Protocol Verantwoord Sporten, waarin precies staat vermeld hoe er gesport mag worden ‘in het nieuwe normaal’.

“In de afgelopen weken hebben we ons met ons allen goed aan de maatregelen gehouden. Dat wordt nu beloond met het feit dat kinderen en jongeren tot en met 18 jaar weer mogen sporten en dat is geweldig”, vindt de Tubbergse sportwethouder Hilde Berning. “Sporten is niet alleen gezond voor lijf en leden, maar ook belangrijk vanwege de sociale contacten. In de afgelopen weken hebben kinderen dat allemaal moeten missen. Dat was voor hen en daarmee ook voor hun ouders, niet altijd even gemakkelijk.”

Om ervoor te zorgen dat het virus niet weer opnieuw toeslaat, is het belangrijk dat de sporters, verenigingen en ouders zich goed aan de regels houden. Daarvoor moeten zij het Twents Sportprotocol officieel ondertekenen. Het formulier is, samen met uitgebreide informatie over het sporten in de nieuwe werkelijkheid, te vinden op de gemeentelijke website. Hierop staat ook een lijst met vragen en antwoorden. “Vanwege het enthousiasme om weer te mogen sporten, zijn de wachttijden bij ons telefoonteam op dit moment ongewoon lang”, zegt de wethouder. “We raden mensen die vragen hebben daarom aan om eerst op www.tubbergen.nl te kijken en de lijst met meest gestelde vragen door te nemen. Ik denk dat 95% van de antwoorden daarop de vinden is.” Vragen kunnen ook per mail gesteld worden via aanvraagsport@noaberkracht.nl. Info is te vinden op: https://www.tubbergen.nl/informatie-over-coronavirus-en-sport

sportbal
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-