Coronavirus

Kerstboom plaatsen in de openbare ruimte

Publicatiedatum: 
18 nov 2019

Als inwoner krijgt u steeds meer zeggenschap over de openbare ruimte. De gemeente Tubbergen krijgt daardoor regelmatig verzoeken van inwoners die hun leefomgeving zelf willen onderhouden en verfraaien en helpt hen daar graag bij. Met de feestdagen in zicht, zijn er veel buurten die een kerstboom (willen) plaatsen in de openbare ruimte. Dat kan, maar dit moet natuurlijk wel veilig gebeuren. Daarom willen wij de onderstaande voorwaarden met u afspreken.

Voorwaarden

  • De kerstboom staat op veilige afstand van rijbanen, parkeerplaatsen, en andere openbare objecten. Dat wil zeggen dat de boom geen gevaar of schade veroorzaakt wanneer deze omwaait.
  • U bent zelf verantwoordelijk voor de beschadiging van kabels en leidingen die ontstaan door graafwerkzaamheden voor het plaatsen van de kerstboom.
  • Om te weten waar de kabels en leidingen liggen in de grond, bent u verplicht om een klic-melding aan te vragen op de website van het kadaster (www.kadaster.nl)
  • De kerstverlichting in de kerstboom werkt op zwakstroom, evenals de toevoer van de elektriciteit naar de kerstboom in de openbare ruimte (beiden max. 24 volt).
  • De elektriciteit voor de verlichting komt van een privé-aansluiting. Het aftappen van de openbare verlichting is ten strengste verboden.
  • De plek waar de kersboom staat, wordt na het weghalen van de boom in oude staat hersteld en het afval wordt zorgvuldig opgeruimd.
  • Als u werkzaamheden verricht in de openbare ruimte, doet u dat voor eigen risico en op eigen verantwoording. De gemeente aanvaardt geen aansprakelijkheid voor welke schade dan ook.

Meer informatie

Hebt u vragen over het plaatsen van een kerstboom in de openbare ruimte? Of wilt u zelf of met hulp van anderen uw buurt of straat verfraaien of onderhouden? Neem dan contact op met Contactpersonen Openbare Ruimte Jan Busscher of Alfons Hottenhuis via (0546)628000. Samen met u kijken zij op welke manier de gemeente uw wensen kan vormgegeven.

Auto met kerstboom
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-