Coronavirus

Kent u iemand die een Koninklijke onderscheiding verdient?

Publicatiedatum: 
13 mrt 2018

Kent u binnen uw omgeving, organisatie of vereniging mensen van wie u denkt dat zij in aanmerking kunnen komen voor een lintje? Iemand die zich inzet voor goede doelen? Iemand die zich bijzonder verdienstelijk maakt voor de samenleving? Op wie u altijd een beroep kunt doen zonder een tegenprestatie te verwachten?

Burgemeester Haverkamp nodigt u van harte uit deze persoon voor te dragen voor een lintje. Als u iemand voor een Koninklijke onderscheiding wilt voordragen, moet het om een inwoner van de gemeente Tubbergen gaan. Uw aanvraag dient u in bij de burgemeester van Tubbergen. Bovendien is het belangrijk dat uw initiatief door meer mensen uit de Tubbergse samenleving wordt ondersteund.

Een Koninklijke onderscheiding kan worden uitgereikt bij twee gelegenheden; tijdens de jaarlijkse “lintjesregen”, ter gelegenheid van Koningsdag of bij een bijzondere gelegenheid zoals een afscheid of een jubileum.

Dien het voorstel op tijd in!

De behandeling van een voorstel kost behoorlijk wat tijd. Daarom is het belangrijk om tijdig in actie te komen. De meeste onderscheidingen worden uitgereikt tijdens de “lintjesregen'' ter gelegenheid van Koningsdag. Voor lintjesregen 2019 moet het voorstel vóór 1 juni 2018 bij de burgemeester binnen zijn. Gaat het om een uitreiking tijdens een andere gelegenheid, dan moet uw aanvraag tenminste vijf maanden van tevoren bij de burgemeester ingediend zijn.

Wilt u iemand voordragen neem dan contact op met het bestuurssecretariaat, telefoonnummer (0546) 62 80 00, of e-mail bestuurssecretariaat@tubbergen.nl. Zij kunnen in grote lijnen al aangeven of de verdiensten bijzonder genoeg zijn voor een Koninklijke onderscheiding. Ook hoort u dan hoe u te werk moet gaan. Algemene informatie over Koninklijke onderscheidingen vindt u ook op www.lintjes.nl.

foto lintje
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-