Kans om te ondernemen dankzij Stimuleringsvoucher detailhandel gemeente Tubbergen

Publicatiedatum: 
26 jun 2019

Internetshoppen is handig, maar live shoppen is gezelliger. Om de winkelcentra in de kernen van de gemeente Tubbergen levendig te houden, kunnen toekomstige ondernemers een Stimuleringsvoucher aanvragen om een winkel te starten.

Of het nu de bakker, de dierenwinkel, de kledingshop of de speelgoedzaak is: lokale winkeliers maken een winkelstraat mooier en een dorpskern gezelliger. Behalve lekker dichtbij huis je inkopen doen, zijn winkels een plek om even gezellig een praatje te maken met je dorpsgenoten en het laatste nieuws te horen. Bovendien worden in lokale winkels vaak meer bijzondere producten verkocht dan bij grote ketenzaken in de stad of op internet.

Omdat de gemeente de centra van de kernen graag aantrekkelijk wil houden, heeft het college de subsidieregeling Stimuleringsvoucher detailhandel gemeente Tubbergen 2019 vastgesteld. “De provincie Overijssel heeft eenmalig 10.000 euro beschikbaar gesteld om in te zetten ter verbetering van de centra in onze kernen”, vertelt wethouder Ursula Bekhuis. “Als gemeente willen we dit geld benutten om nieuwe ondernemers een financieel steuntje in de rug te geven om met een startbedrag de stap te zetten en een bedrijf te starten in één van onze kernen. Ik hoop dat mensen die al langer rondlopen met een initiatief voor het starten van een winkel met zo’n voucher over de spreekwoordelijke drempel geholpen worden en een winkel starten.”

Er zit  10.000 euro in de pot. Initiatiefnemers kunnen maximaal 2.500 euro aanvragen, waarbij geldt: op = op. “Oftewel, hoe eerder je je aanmeldt, des te meer kans dat je aanvraag goedgekeurd wordt”, benadrukt de wethouder.

De voorwaarden en nadere informatie kunnen worden opgevraagd bij bedrijfsconsulent Bianca Menderink, b.menderink@noaberkracht.nl. Ook de schriftelijke aanvraag voor een voucher kan bij haar worden ingediend.

winkelstraat_tubbergen.jpg
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-