Kampeerfeesten

De Tubbergse kampeerfeesten zijn chill. Tijdens je vakantie met je vrienden overnachten op een mooie plek bij jou in de buurt. Om het kamperen gezellig en veilig te houden, heeft de gemeente Tubbergen samen met de kampeerders en hun ouders spelregels opgesteld. De spelregels staan in een convenant dat kampeerders en hun ouders moeten ondertekenen.

Officieel is wildkamperen verboden in de gemeente Tubbergen. Daarom is het ondertekenen van het convenant verplicht. Alleen met convenant kan er gekampeerd worden.

De regels voor 2019 zijn aangepast op basis van een gesprek op 18 juni 2019 met 120 kampeerders, ouders en grondeigenaren. (zie foto's onderaan de pagina)

Je kan het convenant hier downloaden. Het convenant moet ondertekend worden door de kampeerders en ouders en minimaal 24 uur voordat je gaat kamperen, worden ingeleverd bij de gemeente.

Dit zijn de regels voor de kampeerfeesten 2019:
- Elke groep heeft twee kampeerders als aanspreekpunten. Bij bijzonderheden wordt alleen met de aanspreekpunten gesproken
- Ouders zijn verantwoordelijk voor wat er gebeurt op het kampeerterrein. Per kampeergroep melden zich twee ouders als contactpersoon aan. Minimaal één daarvan moet altijd bereikbaar zijn
- Bij overtredingen worden alle ouders van de groep (via de contactouders) hiervan in kennis gesteld én moeten de kampeerders onmiddellijk te vertrekken, ongeacht het tijdstip 
- Alcoholgebruik door jongeren onder de 18 jaar is bij de wet verboden. Word je gepakt, dan krijg je een bekeuring
- Houd rekening met je omgeving en veroorzaak geen overlast
- Het maximale aantal aanwezigen bestaat uit 2x de oorspronkelijke groepsgrootte;
- Een kampvuur is toegestaan in een gangbare vuurkorf, mét schoon brandhout én voorzorgsmaatregelen (tenzij er een stookverbod geldt)
- Bij overtredingen kan de grondeigenaar een boete krijgen
- Na afloop wordt het kampeerterrein volledig schoon en opgeruimd achtergelaten
- De jongeren, ouders en grondeigenaar zijn op de hoogte van de spelregels Veilig en Gezond Kamperen 2019.

Tip! Geef je kampeerlocatie niet door via social media

bijeenkomst kampeerfeesten
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-
bijeenkomst kampeerfeesten 2
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-
bijeenkomst kampeerfeesten 3
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-