Kampeerfeest wegens geluidsoverlast beëindigd

Publicatiedatum: 
11 jul 2019

Voor een groep kamperende jongeren in de gemeente Tubbergen was de pret van korte duur. Omdat het aantal decibellen dat zij produceerden na meerdere waarschuwingen niet minder werd en het aantal bezoekers aan hun kampeerplek veel hoger was dan het afgesproken aantal, is hun kampeerfeest in de nacht van maandag op dinsdag beëindigd. Zoals afgesproken in het convenant zijn zij per direct opgehaald door hun ouders.

“Hoe jammer we het ook vinden, deze jongeren houden zich niet aan de spelregels en dat betekent voor hen einde oefening”, meldt burgemeester Haverkamp. Kamperen ‘in het wild’ is officieel verboden, maar omdat het in onze gemeente een echte traditie is, vindt het college dat het in de eerste twee weken van de schoolvakantie toch moet kunnen. Maar dan moet het wel veilig en verantwoord gebeuren. Daarom zijn twee jaar geleden samen met jongeren, ouders en grondeigenaren spelregels opgesteld, waaraan de jeugdige vakantiegangers zich moeten houden. Enkele weken geleden heeft de burgemeester samen met een grote groep jongeren en hun ouders de spelregels opnieuw tegen het licht gehouden en ze waar nodig aangepast. Jongeren die een kampeerfeest willen houden, mogen dit alleen wanneer zij het convenant hebben ondertekend.

“We hebben de regels samen opgesteld en aangepast. En als we samen afspraken maken, is het ook de bedoeling dat we ons daar samen aan houden”, benadrukt  de burgemeester. “Daarin zijn wij heel helder, met name als het gaat om klachten van overlast of overmatig drankgebruik.” Op basis van de meldingen van diefstal tijdens kampeerfeesten in omliggende gemeenten, voegt de burgemeester daar nog aan toe dat ze hoopt dat jongeren hun eigendommen goed in de gaten houden. “Laat kostbare spullen niet achter in je tent, maar neem ze mee of laat ze gewoon bij je ouders thuis liggen.”

tekening_kampeerfeest_regels.jpg
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-