Coronavirus

Hulde aan sportend Tubbergen

Publicatiedatum: 
30 mei 2018
Woensdagavond 30 mei werd voor de tweede keer het Jumping Schröder Sportgala georganiseerd. Het gala vond plaats in een volle tent tijdens Jumping Schröder en kende alleen maar winnaars. Sportief Tubbergen liet zien dat zowel in de breedte als aan de top sport op hoog niveau wordt beoefend. Het sportgala bleek een goed platform om al deze sporters uitbundig in het zonnetje te zetten.      

Aan het begin van de avond werden de kampioenen die Tubbergen rijk is, gehuldigd door  burgemeester Haverkamp en Ben, Wim en Gerco Schröder.  Vervolgens werden prijzen in vijf sportcategorieën uitgereikt. De voorgedragen kandidaten kwamen uit maar liefst elf verschillende sportdisciplines en acht verschillende kernen. Alle voorgedragen kandidaten kregen tijdens het sportgala lof voor hun bijzondere prestaties.

Sporttalent en jeugdsportploeg
Uiteraard was de jeugd vertegenwoordigd op het sportgala met vier kandidaten in de categorie sporttalent van Tubbergen. De winnaar van deze prijs werd bekend gemaakt door Carmen Dijkstra, zelf een groot talent in de judosport, lid van judovereniging THAG en wonend in Duitsland. Carmen mocht de prijs overhandigen aan Bent Viscaal. Deze autocoureur uit Albergen werd in zijn eerste jaar in de autosport meteen vice-kampioen in de Formule 4. Vier ploegen streden voor de titel jeugdsportploeg van de gemeente Tubbergen. In deze categorie ging het meisjes A1 volleybalteam van Tornado uit Geesteren er met de prijs vandoor. De meiden werden kampioen in de topklasse en behaalden een bronzen medaille op het NK.  Burgemeester Haverkamp reikte de prijs uit.


Sportman en sportvrouw
Silke Tulk, die zelf op hoog niveau de klootschietsport beoefent,  maakte de winnares bekend in de categorie met drie genomineerden voor de titel sportvrouw. Paardrijdster Anne-Lotte Tijhuis uit Langeveen sleepte de titel in de wacht, omdat zij maar liefst twee Grote Prijzen op haar naam wist te schrijven in 2017: tijdens Indoor Tolbert en de Almelose Ruiterdagen. 
Gerco Schröder, winnaar van Olympisch Zilver in 2012, had dit jaar geen interlandverplichtingen en reikte de prijs uit aan de sportman. Tom Engbers uit Mander kwam als winnaar uit de bus door zijn tweede plaats op het NK mennen en zijn selectie voor het Nederlands team voor het WK mennen.


Sportploeg
In de categorie sportploeg streden maar liefst vijf teams voor de titel sportploeg van de gemeente Tubbergen. Winnaar werd het damesvoetbalelftal MO19 1 van de Tukkers uit Albergen, dat uit handen van wethouder sport Roy de Witte de felbegeerde trofee in ontvangst mocht nemen. Het team schreef historie door in de hoogste KNVB afdeling de beker te winnen.

Sociale Sportprijs en publieksprijzen
Loes Ritzen, voorzitster van de Sportraad Tubbergen, reikte namens de Sportraad de Sociale Sportprijs 2017 uit aan volleybalvereniging Dynamo uit Tubbergen.  Wout Gehring reikte de publieksprijzen uit aan Eslie Wissink en Jolly Jumpers VU-18. Beiden waren zichtbaar blij met deze prijs.

Presentatie
De vele prijsuitreikingen werden afgewisseld met optredens van de turnsters Triade, dansgroep By Sandra en het zangduo Bram Leferink en Lars Bolscher. Het Sportgala werd afgesloten met het nummer We Are The Champions  van Queen, een hulde die alle aanwezige sporters meer dan terecht toekwam. De presentatie van het sportgala was in handen van Moniek Kleinsman.

Alle winnaars van de sportprijzen Jumping Schröder Sportgala:
Foto sportgala winnaars
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-


Alle kampioenen/genomineerden:
Kampioenen sportgala 2017
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-