Coronavirus

Het bestemmingsplan de Scholt 3 is officieel vastgesteld

Publicatiedatum: 
21 dec 2021

Gemeente Tubbergen heeft vandaag het bestemmingsplan de Scholt 3 officieel vastgesteld. Het plan is tot stand gekomen door een samenwerking met de jongeren uit Fleringen. Een stukje burgerparticipatie waar de gemeente Tubbergen ontzettend trots op is.

Rij-, vrijstaande- en twee-onder-één-kapwoningen
Het bestemmingsplan de Scholt maakt de realisatie van 18 grondgebonden woningen mogelijk voor de kern van Fleringen, te weten twee drie kappers, acht twee-onder-één kapwoningen en vier vrijstaande woningen. Het woningbouwprogramma richt zich op senioren en starters op de woningmarkt in Fleringen. Een groot bouwproject die gezien de huidige woningkrapte meer dan nodig is.

Het plan is niet alleen ontwikkeld door de gemeente, ook de Fleringse jongeren zijn erbij betrokken. Er is een nauwe samenwerking ontstaan. “Het is belangrijk om de jonge generatie mee te nemen in zulke bouwprojecten omdat zij immers de toekomst voor onze gemeente vormen. Een stukje burgerparticipatie waar we als gemeente ontzettend trots op mogen zijn”, vertelt wethouder Erik Volmerink.

Aantrekkelijk wonen en leefbare openbare ruimte
De gemeente wil voorzien in de juiste aantallen en het juiste type woningen, voor nu maar ook voor de toekomst. En deze woningen wil de gemeente realiseren in een mooie, goed ingerichte omgeving met ruimte voor waterberging, parkeren en openbare ruimte.

“Dit doen we samen met onze inwoners. We voeren gesprekken met inwoners en kijken naar de wensen en behoeften. Hiermee hopen wij onze inwoners goed van dienst te zijn”, laat wethouder Erik Volmerink weten.