Coronavirus

Herinrichting entree Fleringen feestelijk afgerond

Publicatiedatum: 
9 sep 2021

Een grote wens van de inwoners is gerealiseerd. Het project Herinrichting Entree Fleringen is afgerond. De aanpassingen van de entree bevorderen de verkeersveiligheid en de nieuw aangelegde borders verfraaien de dorpskern. ‘Geweldig aanzien van Fleringen’, aldus een inwoner.

Het lint werd niet doorgeknipt, maar op ludieke wijze met twee oude trekkers in tweeën gereden. Het stralende weer maakte het feestje van de officiële opening van de herinrichting Fleringen voor de genodigden helemaal compleet.

Na een welkomstwoord van Tonny Busscher, voorzitter van de Dorpsraad Fleringen, opende Wethouder Erik Volmerink van Tubbergen vanmiddag de vernieuwde entree van Fleringen. Busscher prees het hele dorp dat deze uitvoering gezamenlijk tot uitvoering gebracht konden worden.

Ook Wethouder Volmerink sprak vol trots over de kracht en vastberadenheid van Fleringen. ‘Veiligheid, duurzaamheid en groen geven het dorp een mooier aanblik. Dank aan  de betrokken partijen en voor de goede samenwerking om dit mooie project te verwezenlijken’, aldus wethouder Volmerink.’

Verbinding met de omgeving

Door hernieuwde entree sluit het dorp beter aan bij de directe  omgeving en is het aantrekkelijker voor recreatie en toerisme. De  entree maakt landschappelijk verbinding met landgoed Herinckhave, de Kroezeboom en de Fleringer es. Door een lus met het Kerkepad is het voor de inwoners mogelijk een dorpsommetje te maken. Een toeristisch informatiepunt informeert over 35 nabijgelegen eeuwenoude erven. Verbetering van de veiligheid was ook een van de wensen van de inwoners. Door het verloop van een rechte weg aan te passen naar een ‘kronkelige’ entree wordt het verkeer gedwongen vaart te minderen. Ook aan klimaatverandering met piekbuien en hevige regenval is gedacht, verbeterde afwatering moet toekomstig wateroverlast voorkomen. Om het aanzien bij het binnenrijden te verfraaien is de entree voorzien van nieuwe bestrating, duurzame (led) verlichting en meer groen. Volgens Tonny Busscher is de vernieuwde entree een opsteker voor het hele dorp en een impuls voor verdere verbeteringen. ‘Fleringen ontwikkelt een volwaardige dorpskern, op naar de volgende fase.’

Maatschappelijk Akkoord Tubbergen

De aanpak van de dorpsentree is het eerste project uit het MAT (Maatschappelijk Akkoord Tubbergen). De provincie Overijssel en de gemeente Tubbergen hebben het grootste deel van de herinrichtingskosten betaald. Lokale ondernemers en de kerk droegen ook financieel bij.

Foto: WEthouder Erik Volmerink en voorzitter Tonny Busscher openen op ludieke wijze de herinrichting Fleringen
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-
Foto: Wethouder Erik Volmerink doet woordje voor de genodigden
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-
Foto de voorzitter doet een woordje
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-