Grensgebied Tubbergen deze week mobiel ontsloten

Publicatiedatum: 
19 okt 2018

Alleen mobiel kunnen bellen aan het einde van de straat, toeristen die gewond raken in de bossen die geen 112 niet kunnen bereiken. In de grensstreek was dit jarenlang de normaalste zaak van de wereld. Maar sinds deze week is dat verleden tijd. Na tien jaar lobbyen is vanaf nu ook het grensgebied mobiel bereikbaar.

Mandernaar Marcel Brager is één van de pleitbezorgers voor een beter mobiel bereik in het buitengebied. Inmiddels alweer tien jaar geleden trok hij aan de bel en deze week is hij daarvoor beloond. “Natuurlijk hadden we wel een vaste lijn, maar tegenwoordig gebeurt alles via de mobiele telefoon, maar daarvoor moet je wel bereik hebben en dat hadden we hier niet”, zegt hij. “Ik kon nog mobiel bellen aan het einde van onze oprit, maar sommige hadden helemaal geen bereik. Tien jaar geleden heb ik daarover een klacht ingediend bij KPN en heb ik ook de lokale politiek benaderd.”

Het toenmalige college van de gemeente Tubbergen erkende het probleem en ging in gesprek met KPN. Toen daar niets uitkwam, ondernam burgemeester Mervyn Stegers samen met een aantal collega-burgemeesters uit het grensgebied actie. En nu is het eindelijk zover. Er is een extra zendmast geplaatst èn hij werkt. “Sinds maandag kan ik mobiel bellen in mijn huis en daar ben ik hartstikke blij mee”, zegt Marcel. “Ik heb inmiddels al van verschillende buurtbewoners gehoord dat ook zij eindelijk goed bereik hebben.”

Ook wethouder Erik Volmerink is blij dat het grensgebied eindelijk mobiel ontsloten is. “Zeker in de tegenwoordige tijd kan het niet zo zijn dat er plekken zijn waar je niet mobiel kan bellen”, zegt hij. “Het heeft wat moeite gekost, maar het is fantastisch dat we dit samen met elkaar hebben bereikt en dat er vanaf nu ook in het grensgebied naar hartenlust gebeld kan worden.”

Mobiel
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-