Gladheidbestrijding Tubbergen seizoen 2019 -2020

Publicatiedatum: 
18 okt 2019

Het winterseizoen komt eraan en dat betekent ook kans op gladheid op de wegen. Met het oog op de veiligheid en verkeersdoorstroming van het verkeer wil de gemeente Tubbergen gladheid zoveel mogelijk voorkomen. Daarom wordt er bij verwachte gladheid preventief gestrooid door Noaberkracht, de ambtelijke organisatie voor de gemeente Dinkelland en Tubbergen. Het strooien gebeurt voornamelijk in de avond of vroege ochtend.

Routes

De strooiroutes kunt u hier vinden.

Bij het bepalen van de routes is gekeken naar bereikbaarheid voor de hulpdiensten (ambulance, brandweer en politie), de routes van het openbaar vervoer en de fietsroutes van schoolgaande kinderen.

Wanneer zich een situatie voordoet van doorzettende gladheid (ijzel, sneeuw) wordt de strooiroute uitgebreid en wordt er mogelijk ook sneeuw geschoven.

Wat kunt u zelf doen

Pas uw snelheid en rijstijl aan als het glad wordt. Neem bijvoorbeeld extra afstand en haal niet in. Uw eigen oprit kunt u ook strooien met strooizout of zand. Als u sneeuw gaat schuiven let er dan op dat u dit niet in de goot schept. Hierdoor bestaat namelijk de kans dat het water, wat van de smeltende sneeuw afkomstig is, niet meer afgevoerd kan worden en dus op de grond blijft liggen. Als dat dan ‘s nachts weer bevriest wordt het erg glad.

Kroezeboom winter
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-