Coronavirus

Genomineerden Starter van het jaar en Ondernemer van het jaar bekend!

Publicatiedatum: 
18 okt 2019

Ondernemers vormen de motor van onze samenleving. Ze zien kansen en durven die te pakken. Ze hebben lef, durf en doorzettingsvermogen en zorgen voor een levendige economie. Ook is een belangrijk deel van de werkgelegenheid aan hen te danken en floreert het verenigingsleven dankzij hun steun. Zij verdienen meer dan een schouderklopje en daarom hebben de ondernemersverenigingen samen met de gemeente de Ondernemersprijs en de Startersprijs Tubbergen in het leven geroepen.

Naar aanleiding van een oproep binnen de ondernemersverenigingen is er een werkgroep gevormd, bestaande uit ondernemers en twee medewerkers van de gemeente waaronder de bedrijfsconsulent. Starters en ondernemers werd vervolgens gevraagd zichzelf of anderen voor te dragen voor één van de twee prijzen. Dat resulteerde in ruim 30 aanmeldingen. Daarvan zijn er vier in de race voor de titel Starter van het jaar en zeven voor de titel Ondernemer van het Jaar.

De genomineerden
Starters: Twentechnics Langeveen, Stayble Mander, Maretie Masselink Vasse en Kluslady Albergen maken kans op de Startersprijs.
Ondernemers: Koopman assurantiën Albergen, Bomech Albergen, Bouwmetaal Tubbergen, Top Twence Tubbergen, Kamphuis Sloopwerken Reutum, Helicentre Manderveen en Plus DA Wallerbosch Geesteren.

Jurybezoek
In aanloop naar de uitreiking brengt de jury een bezoek aan alle genomineerde ondernemers. Naar aanleiding van dit bezoek bepaalt de jury uiteindelijk de winnaar per categorie. Tijdens de uitreikingsavond wordt van alle genomineerden een filmpje gepresenteerd aan het publiek, waarna de jury de winnaar per categorie bekend maakt. De avond wordt gehouden op 14 november in ’t Oale Roadhoes en is toegankelijk voor iedereen. Om 19.30 uur is de zaal open en om 20.00 uur start het programma. Daarnaast wordt deze avond ook de publieksprijs uitgereikt aan de ondernemer met de meeste ‘likes’ op de Facebookpagina Ondernemersprijs Tubbergen.

“Ondernemerschap in de breedste zin van het woord verdient aandacht”, vindt wethouder Ursula Bekhuis. “Ondernemers zijn de katalysator van onze samenleving, maar een plek op het podium krijg je niet zomaar. Goed ondernemerschap is immers een voorbeeld voor anderen en draagt bij aan de ontwikkeling van onze hele gemeente. Er wordt onder andere gekeken naar duurzaam ondernemen, maatschappelijke en sociale betrokkenheid & hoe inspirerend is de ondernemer en zijn of haar onderneming. Kortom: een plek in de schijnwerpers moet je echt verdienen!”