Coronavirus

Gemeenteraad Tubbergen vergadert vanaf vanavond weer live in de raadszaal

Publicatiedatum: 
15 jun 2020

Na maanden van digitaal vergaderen, gaat de gemeenteraad van Tubbergen vanaf vanavond weer live met elkaar in gesprek in de raadszaal. Uiteraard op 1,5 meter afstand, want het coronavirus wordt nu minder en dat wil de gemeente Tubbergen graag zo houden.

Vergaderen op 1,5 meter afstand is gemakkelijker gezegd dan gedaan. De raadszaal in het gemeentehuis heeft beperkte afmetingen. Dat geeft normaal gesproken een intieme sfeer, wat het besluitproces ten goede komt, maar heel veel ruimte om verder uit elkaar te zitten is er niet. Daarom is de vouwwand tussen de raads- en burgerzaal nu permanent geopend en zijn er tafeltjes en stoelen toegevoegd, waardoor men nu op ruimschoots anderhalve meter van elkaar zit. “We zijn blij dat we het op deze manier op kunnen lossen”, vindt griffier Laurens Legtenberg. “We hebben ook nog ruimte gevonden voor de pers, doch helaas niet voor het publiek. Maar gelukkig worden de commissies en vergaderingen net als altijd uitgezonden via onze website, dus kan iedereen thuis meekijken.”

Burgemeester Wilmien Haverkamp vindt het fijn dat er weer live vergaderd gaat worden. “Natuurlijk is het mooi dat we dankzij de moderne techniek het besluitvormingsproces gewoon door konden laten gaan”, zegt ze.  “Dat ging uiteindelijk ook prima. Maar om echt het goede gesprek te voeren is het toch prettiger om elkaar in de ogen te kunnen kijken. Daarbij komt dat we bij de live vergaderingen ook altijd vooraf even koffie drinken met elkaar, wat ook belangrijk is voor het onderlinge contact. Ik ben daarom echt heel blij dat we elkaar vanavond weer gaan zien en spreken en verheug me er enorm op.”

Op 15 en 18 juni worden er commissievergaderingen gehouden. Deze zijn vanaf 19:30 uur live mee te kijken op https://bestuur.tubbergen.nl/Vergaderingen/

 

logo gemeente Tubbergen
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-