Coronavirus

Gemeenteraad en college Tubbergen op de bres voor alleenstaande vluchtelingenkinderen

Publicatiedatum: 
20 jul 2020

Stel je eens voor dat je kind moederziel alleen in een Grieks vluchtelingenkamp verblijft. Zonder vader, moeder of andere familieleden die het beschermen, zorgen voor eten en vooral voor een beetje liefde. Als je daar alleen aan denkt, breekt je hart. Toch is dit de harde werkelijkheid voor honderden vluchtelingenkinderen uit landen als Afghanistan en Syrië. De gemeenteraad en het college van de gemeente Tubbergen springen op de bres voor deze kwetsbare kinderen en stellen de gemeente open om een groep kinderen op te vangen.

Griekenland heeft een noodkreet gestuurd naar de lidstaten van de Europese Unie: Neem alstublieft samen een groep van 2.500 kinderen op die zonder familie vastzitten in de overvolle vluchtelingenkampen. Deze noodkreet van de Griekse regering is door de coronacrisis alleen maar urgenter geworden. De situatie in de kampen is volgens artsen potentieel catastrofaal. Elf Europese landen hebben inmiddels gehoor gegeven aan de noodkreet van Griekenland. Ook de gemeente Tubbergen zegt ‘ja’ tegen deze oproep, mits er gezorgd wordt voor goede begeleiding van deze kinderen.

De gemeenteraad heeft daarom de petitie 500kinderen.nl ondertekend en zich daarmee aangesloten bij de groeiende zogenoemde ‘coalition of te willing’. Deze coalition is de groep van inmiddels bijna 150 gemeenten die zich bereidwillig hebben opgesteld om de opvang voor de kinderen te realiseren.

Inmiddels hebben ruim 44.500 mensen hun handtekening gezet onder de petitie 500kinderen.nl.

logo gemeente Tubbergen
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-