Coronavirus

Gemeente Tubbergen neemt sleutel van het nieuwe sportcentrum De Vlaskoel in ontvangst

Publicatiedatum: 
1 aug 2018

Nog een paar weken en dan is het zo ver, dan kan er gesport worden in de splinternieuwe sporthal in Tubbergen. Vanmorgen is de sporthal opgeleverd en nam wethouder Roy de Witte de sleutel in ontvangst. “De laatste loodjes moeten nog worden gedaan, met name door vrijwilligers, maar we mogen nu al trots zijn op het resultaat”, vertelt de wethouder enthousiast.

De nieuwe sporthal, die samen met het zwembad ‘Sportcentrum De Vlaskoel’ vormt, vervangt de huidige Burgemeester Verdegaalhal die niet meer voldoet. “De opdracht vanuit de gemeenteraad was duidelijk”, laat De Witte weten.” “Sober, maar doelmatig, met aandacht voor duurzaamheid en een bijdrage door de gebruikers in de zelfwerkzaamheid. Aan die opdracht hebben we voldaan, ook binnen de planning en het budget. Ik ben dan ook blij het resultaat!”

De sporthal is voor een groot deel ontstaan uit handen van inwoners van de gemeente Tubbergen. “Hoewel ons bedrijf gevestigd is in Almelo, werkt er toch zeker zo’n 20 man uit de gemeente Tubbergen bij ons”, licht Peter Wesselink, projectleider bij Gebr. Löwik BV, toe. “Daarnaast hebben we geprobeerd zo veel mogelijk bedrijven uit de gemeente Tubbergen te betrekken, voor bijvoorbeeld de vloerafwerking, dak- en wandbeplating, installatie en het glas-  en schilderwerk. Het is mooi dat op deze manier het geld weer terugvloeit in de gemeenschap.”

Op verschillende manieren is er aandacht besteed aan duurzaamheid. “Er zitten zonnepanelen op het dak en tussen het zwembad en de sporthal is een energiekoppeling geplaatst”, legt Wesselink uit. “Dat betekent dat zowel de warmte als de stroom voor de nieuwe sporthal deels vanuit het zwembad wordt geleverd, waar voldoende restcapaciteit aanwezig is. Ook is de TL-verlichting uit het oorspronkelijke ontwerp vervangen door LED-verlichting.”

Harry Oosterhof, directeur van de Stichting Sport en Recreatie Tubbergen (SSRT), is erg blij met de nieuwe sporthal. “We hebben nu een sprankelende nieuwe hal die beantwoordt aan de wensen van iedereen die er straks gebruik van gaat maken.” De sportverenigingen hebben daar zelf ook aan bijgedragen. Zij hebben onder andere bij de start van de bouw het terrein afgegraven en de bestaande kanteltribunes gerenoveerd. “Ook gaan ze straks nog een aantal ruimten schilderen”, vult Oosterhof aan. “En niet alleen de sportverenigingen helpen, ook vanuit het Canisius steken ze de handen uit de mouwen. Zij gaan de beplanting rondom het gebouw verzorgen. Zo maken we samen het sportcentrum De Vlaskoel helemaal af.”

De betrokken partijen zijn erg tevreden hoe de samenwerking is verlopen. “We waren het niet altijd meteen met elkaar eens, maar we kunnen zeker terugkijken op een succesvol traject,” laat Oosterhof weten. Daar is de wethouder het helemaal mee eens. “Aannemer Löwik en alle andere betrokken ondernemers hebben prachtig werk geleverd”, vindt hij. “Daar wil ik hen graag voor bedanken. En ik vind het super dat de sportverenigingen en het Canisius hun steentje bijdragen. Tubbergen mag trots zijn op de sporthal. Deze is echt voor Tubbergen, door Tubbergen.”

Sleuteloverdracht sportcentrum De Vlaskoel Tubbergen
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-