Coronavirus

Gemeente Tubbergen introduceert was- en strijkservice WaST

Publicatiedatum: 
9 okt 2017

De gemeente Tubbergen heeft een was- en strijkservice opgezet. Deze service heet WaST. Het is een algemene voorziening die voor een ieder in de gemeente te gebruiken is. De was- en strijkservice zorgt ervoor dat de kleding van inwoners die zij inleveren of laten ophalen gewassen, gedroogd, gevouwen en gestreken weer terug komen.

De was- en strijkservice WaST wordt een algemene voorziening genoemd. Dit is een voorziening die voor iedereen toegankelijk is, maar met een gereduceerd tarief voor inwoners die een indicatie Huishoudelijke Ondersteuning hebben vanuit de Wmo 2015. De algemene voorziening gaat een jaar als een pilot draaien. Wethouder Tom Vleerbos is enthousiast over de pilot: “De was- en strijkservice draait de hele tijd productie waardoor ze zich aan een vast schema kunnen houden. We bieden daarbij werk aan een groep mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, daar zijn wij erg blij mee. De service is een efficiënte en effectieve manier om ondersteuning te bieden voor inwoners. Door deze ondersteuning is de verwachting dat inwoners langer thuis kunnen blijven wonen. En dat past bij het inzetten van de eigen kracht.”

Wanneer een cliënt in de gemeente Tubbergen een indicatie Huishoudelijke Ondersteuning heeft maar ook ondersteuning nodig heeft bij het wassen en strijken kan de cliënt daarvoor contact opnemen met WaST. Dit kan telefonisch op telefoonnummer: 0541-297245 op dinsdag en vrijdagochtend tussen 09.00 uur en 12.00 uur, of via e-mail: wast@hoi2.nl. Cliënten die recent een indicatie Huishoudelijke Ondersteuning hebben gekregen ontvangen hierover persoonlijk een brief. Bij de andere cliënten brengen de consulenten van Team Ondersteuning en Zorg het onder de aandacht bij de reguliere keukentafelgesprekken.

De was- en strijkservice is in de gemeente Tubbergen gevestigd in Kulturhus ’t Eschhoes in Vasse. Iedere inwoner kan gebruik maken van de was- en strijkservice. Voor degene die de was niet zelf weg kunnen brengen kan het ook thuis opgehaald en gebracht worden. Hiervoor is een vast schema:

Gemeente Ophalen was Terugbrengen schone was
Tubbergen Dinsdagochtend Donderdagmiddag
  Donderdagmiddag Maandagochtend

 

Wasmachine
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-