Coronavirus

Gemeente Tubbergen heet nieuwe medewerkers welkom

Publicatiedatum: 
8 jan 2021

De gemeente Tubbergen heeft deze week 81 nieuwe medewerkers verwelkomd. Deze medewerkers zijn afkomstig van Soweco. De gemeenschappelijke regeling (GR) Soweco is per 1 januari 2021 opgeheven. De medewerkers die bij Soweco werkzaam waren binnen de Wet sociale werkvoorziening (WSW) zijn allen overgegaan naar de gemeente waar zij woonachtig zijn.

Wethouder Hilde Berning heette deze week een deel van de nieuwe collega’s van harte welkom bij de gemeente Tubbergen. De medewerkers kregen nieuwe werkkleding uitgedeeld en daarbij zat een kleine attentie. Alle andere medewerkers hebben deze attentie deze week via de post toegestuurd gekregen. “Het liefst had ik iedereen persoonlijk welkom geheten”, geeft wethouder Hilde Berning aan, “maar vanwege de huidige corona maatregelen kon dat natuurlijk niet.”

De medewerkers zijn in dienst gekomen van de gemeente Tubbergen als eerste stap naar de lokale uitvoering van de WSW. “Een deel van de medewerkers werkte al voor de gemeente Tubbergen, maar zijn nu officieel in dienst. Ook de bussen waar ze in reden zijn omgestickerd naar Noaberkracht. Dat we het voor de WSW’ers zo dichtbij kunnen organiseren is belangrijk. Lokaal en dichtbij.”

Wethouder Hilde Berning heet nieuwe medewerkers welkom
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-