Coronavirus

Geen brand in kerncentrale Lingen

Publicatiedatum: 
7 dec 2018

Graag willen wij u nader informeren over de kleine brand gisteravond in een laboratorium in de nabijheid van de kerncentrale Lingen.

In een laboratorium van het bedrijf ANF op 2 km afstand van de kerncentrale Lingen, ontstond donderdag een kleine brand. Er was geen sprake van een brand in de kerncentrale. De brand bedreigde de kerncentrale ook niet.

De brand is 19.47 uur gemeld bij de Duitse meldkamer. Om 21.15 uur heeft de Duitse brandweer gemeld dat de brand bestreden was. Er is niemand gewond geraakt. Er is geen radioactiviteit gemeten. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

Bij brand in de kerncentrale Lingen wordt de Veiligheidsregio Twente (VRT) geinformeerd. Bij gevallen waar het een incident betreft buiten de kerncentrale wordt eerst onderzocht wat er aan de hand is en wordt de VRT later ingelicht.

Omdat het bij dit incident ging om een brand buiten de kerncentrale was er volgens Veiligheidsregio Twente geen noodzaak de Nederlandse burgers te informeren en hoefden veiligheidsprocedures niet in werking te worden gesteld.

Kerncentrale Lingen
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
RTV Drenthe