Coronavirus

Gastcolumn

Publicatiedatum: 
12 feb 2019
De prijzen voor de Dansmariekes gaan niet allemaal naar Tubbergen, maar ook naar de Knollentrekkers uit Bornebroek en Kolkleu uit Hertme. Het evenement groet en groeit. Dat is prachtig. Meer concurrentie en meer kwaliteit zorgen voor prachtige carnavalsoptredens voor jong en oud.

Mijn Dorp 2030 zorgt ook voor röring.... Het heeft uiteindelijk geleid tot een Maatschappelijk Akkoord waarbij de burger optimaal inspraak heeft om tot meerjarige afspraken te komen met het college en de politiek in onze mooie gemeente Tubbergen. Dat hebben ze uiteraard goed begrepen in onze dorpen, anders was dat prachtige akkoord met plannen uit alle dorpen niet zo uitgebreid aan de orde geweest tot ver over onze gemeentegrenzen heen.  Mooie politiek bedrijven met een hoog democratisch gehalte. Niks dan complimenten.

Zo ook in Fleringen, waar ze een mooi plan maakten om de kern op te knappen. De plannen werden ruimhartig omarmd in dat Maatschappelijk Akkoord, maar de dorpelingen van de Kroeschmennekes wilden ook graag dat de Provincie een duit in het zakje deed om de plannen uit te kunnen voeren. Dus vroeg men een mooie subsidie aan bij het Provinciebestuur. Die aanvraag kwam net als het plan, tot stand in nauw overleg met de gemeentelijke ambtenaren.

Al gauw volgde een uitnodiging van de Provincie waar de dorpsraad onlangs haar plannen kon toelichten. Wat volgt is alom hulde voor het ontwerp en de initiatieven. Maar, zo vragen de Provinciebestuurders zich af, hoe krijgen we de subsidie toegeschreven aan de Fleringers?

‘Toegeschreven, toegeschreven, hoezo?’, vroegen de  fanatiekelingen in Fleringen zich af. ‘Nou kijk, de plannen zijn wel prima maar jullie kunnen in dit kader helemaal geen subsidie aanvragen’, kregen ze te horen. ‘Dat kan alleen de gemeente maar... die moet de aanvraag indienen.’

‘Ooh, dus we hebben al het werk voor niets gedaan?’ ‘Nou nee, dat ook weer niet, maar de gemeente moet de aanvraag indienen en niet jullie. En dat moet dan wel gebeuren met een deadline in het vizier. Maar dat gaat ongetwijfeld lukken, toch?’ ...zo worstelen ze in Fleringen met het Maatschappelijk Akkoord. Zijn vast aanloopprobleempjes...

Vorige week daagden we u uit om deze week een column aan te leveren. Gerard aan de Stegge pakte de handschoen op, waarvoor onze hartelijke dank!!!

Cartoon college BW 2018-2022
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-