Feestelijke eerste bouwhandeling Kindvoorziening Geesteren

Met trots werd gisteren de officiële eerste bouwhandeling verricht voor de nieuwe Kindvoorziening Geesteren. De kindvoorziening biedt niet alleen een nieuw onderkomen voor de Aloysiusschool, maar ook voor de Kinderopvang De Boerderij. Na een participatief verlopen voortraject, is de schop in de grond gezet. 

De huidige Aloysiusschool in Geesteren zal grotendeels plaatsmaken voor een modern schoolgebouw, samen met de kinderopvang. Door in de hoogte te bouwen, heeft de nieuwe voorziening minder ruimte nodig dan de huidige situatie, waardoor er ruimte vrijkomt voor de bouw van acht levensloopbestendige woningen aan de noordkant van het plangebied, op Plan Aloysius Kampboer.

Symbolische handeling in goed gezelschap

De bijzondere handeling werd verricht door de kinderen van de Aloysiusschool, Kinderopvang De Boerderij en BSO De Bengels. Samen hebben zij een tijdcapsule gemaakt, gevuld met foto's, verhalen en zelfgemaakte tekeningen, die symbolisch in de fundering werd geplaatst. In dit feestelijke gezelschap bevonden zich ook wethouder Hilde Berning-Everlo, bestuurder TOF Onderwijs Bart Roumen, Gerard van de Kuil, directeur van de school en Irma Lohuis, directeur van Kinderopvang De Boerderij.

Wethouder Hilde Berning-Everlo licht toe: "Gisteren markeerde niet alleen de start van de bouw, maar ook het begin van een nieuw hoofdstuk voor onze gemeenschap. Samenwerking tussen overheid, onderwijs en kinderopvang is cruciaal voor de ontwikkeling van onze jeugd. We bouwen de nieuwe school natuurlijk voor hen en nog heel veel kinderen in de komende jaren. We hebben er vertrouwen in dat al die kinderen straks in een prachtig nieuwe school kunnen spelen, leren en samenwerken. Wie weet worden zij later zelf wel bouwvakker, architect of leerkracht. Ik kijk ernaar uit hoe dit project zal bijdragen aan een levendige toekomst voor Geesteren, waar leren niet alleen goed, maar ook inspirerend en plezierig zal zijn."

Eerste bouwhandeling Geesteren