Coronavirus

Eerste rit van Tubbergen naar Hardenberg met de buurtbus

Publicatiedatum: 
16 dec 2019

Vanmorgen reden de eerste buurtbussen vanuit Hardenberg en Tubbergen naar Bruinehaar om zo de rechtstreekse busverbinding tussen deze plaatsen mogelijk te maken. Vanaf nu kunnen inwoners vanuit Tubbergen in 40 minuten met het openbaar vervoer naar Hardenberg reizen. Wethouders Erik Volmerink van de gemeente Tubbergen, Alwin te Rietstap van de gemeente Hardenberg, Bart-Jan Harmsen van de gemeente Twenterand en Robert Oude Elberink, commercieel manager van Keolis, ontvingen bij het overstappunt in Bruinehaar de eerste reizigers.

De genodigden verzamelden zich ook bij halte Driesprong bij de Protestantse Kerk in Bruinehaar. Daar ontvingen twee reizigers een 25-strippenkaart uit handen van de wethouders. De chauffeurs trakteerden de overige reizigers van die dag op een lekkere koek. Een van deze reizigers is Jolanda Nijboer uit Geesteren. Zij reist drie dagen per week met de buurtbus: “De buurtbus is voor mij een goedkoop initiatief om naar mijn werk te komen. Het is elke dag opnieuw een veilige en gezellige reis, met dank aan de vrijwillige buschauffeurs.” Met de komst van de nieuwe buurtbusverbinding is de kans groot dat Jolanda binnenkort ook een ritje maakt naar Hardenberg. “Mijn kleindochter is dol op reizen met de buurtbus, dus ik neem haar gezellig mee op pad.”

Onmisbaar vervoersmiddel
Wethouder Erik Volmerink onderstreept het belang van de buurtbus: “De buurtbus is een bekend en onmisbaar vervoersmiddel in de regio. Waar de lijnbus niet komt, is er het gemak van de buurtbus.” De rode en blauwe busjes kunnen niet bestaan zonder vrijwilligers. “De vrijwillige chauffeurs doen geweldig werk! Zij steken veel tijd en energie in de buurtbus, waardoor het kleinschalige openbaar vervoer in onze plattelandsgemeente kan blijven bestaan. Ik wil hen daar allen een dik compliment voor geven.”

Informatie over de nieuwe dienstregeling
Reizigers vanuit Tubbergen nemen eerst buurtbuslijn 591 en stappen in Bruinehaar over op lijn 598, om de reis richting Hardenberg te vervolgen. De buurtbussen rijden door de week ieder uur, van 07.07 uur ’s ochtends tot 17.12 uur ’s middags. Op donderdagavond en op zaterdag rijden de bussen ook. De exacte dienstregeling van de buurtbus is te vinden op www.twents.nl/buurtbus/dienstregeling en op www.twents.nl. Ook is de reis te plannen via de reisplanner op www.9292.nl.

Chauffeurs gezocht
Heeft u één keer per week een paar uur vrij en wilt u ook een zinvolle bijdrage leveren aan de leefbaarheid van uw eigen woonomgeving? Denk er dan eens aan om chauffeur te worden op de buurtbus tussen Tubbergen en Bruinehaar. Kijk op www.twents.nl/buurtbus voor meer informatie.

wethouder Volmerink in gesprek met reizigers buurtbus
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-
wethouders Volmerink en Harmsen overhandigen cheque
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-
Wethouders drie gemeenten en commercieel manager Keolis
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-