Coronavirus

Eerste gymles in de nieuwe sporthal

Publicatiedatum: 
3 sep 2018

Het is maandag 3 september, half negen ’s ochtends. Het nieuwe schooljaar is net begonnen. En voor de leerlingen van groep 6a van basisschool De Wiekslag op een wel heel bijzondere manier: zij mochten de nieuwe sporthal inwijden. 

Opgetogen komen de kinderen de hal binnen. Ze kijken hun ogen uit. “Het is echt veel mooier dan de oude sporthal”, zegt een van hen enthousiast. De gymles start met een spel waarbij de kinderen snel over verschillende hoepels moeten springen. Daarna gaan de leerlingen de strijd aan in het verzamelen van verschillende objecten, terwijl zij uit handen proberen te blijven van de ballengooiers. Docente Loes Ritzen is positief over de eerste gymles in de nieuwe sporthal: “De hal is ruim, overzichtelijk, praktisch ingedeeld en heeft een geweldige akoestiek gekregen. Het geluid galmt niet meer.”

Een gezond feestje

Bij de aftrap van de eerste gymles was ook wethouder Roy de Witte aanwezig. Hij liet zich van zijn sportiefste kant zien en deed fanatiek mee met de leerlingen. “Deze groep heeft de primeur in de nieuwe sporthal en daar maken we een klein feestje van”, zegt hij. Daarom trakteerde de wethouder namens de gemeente na afloop op iets lekkers. “Iets gezonds natuurlijk”, vult De Witte aan terwijl de leerlingen hun fruitpakketje in ontvangst nemen.

Dat kan de goedkeuring wegdragen van Daan Keupink, sportcoach bij Sportservice Tubbergen. Hij weet als geen ander hoe belangrijk gezonde voeding en sporten zijn. Samen met zijn medesportcoaches Lars Bolscher en Lobke Waaijer ontwikkelt hij daarom lesmethodes voor basisschoolleerlingen. “Wij geven alle basisscholen in de gemeente Tubbergen één of twee keer per maand gymles. Ook organiseren wij voor hen sportevenementen in de vakanties.”

Samen sporten

Naast de leerlingen van de basisscholen die in de sporthal gymmen, maken ook verschillende sportverenigingen  (badminton, (rolstoel)basketbal, volleybal en handbal) gebruik van de nieuwe sporthal. “Wij gaan ervan uit dat in de nieuwe hal weer veel plezier wordt beleefd aan het samen sporten. Zoals iedereen weet, is sporten niet alleen gezond, maar ook een sociale activiteit. De gemeente Tubbergen levert graag een bijdrage hieraan met goede voorzieningen zoals dit sportcomplex”, aldus de wethouder.

groepsfoto gymles
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-