Coronavirus

Een update van onze sportformateur Moniek Kleinsman

Publicatiedatum: 
5 mrt 2020

“Op dit moment zit ik in de trein met een formateurs-sporttas die voller en voller raakt, fantastisch! Tijdens de inspiratieavonden van afgelopen maandag en dinsdag is heel veel input naar voren gekomen voor het Lokaal Sport/beweegakkoord Tubbergen, dank aan iedereen die hier aanwezig was. En ik ben ook heel blij met alle individuele gesprekken die ik heb gehad met onder andere (sport)verenigingen, bedrijven en mensen uit de gezondheidssector.

Er staan nog een paar afspraken in mijn agenda (waaronder met alle fysiotherapeuten!), maar ik begin zo langzaamaan ook met het schrijven van het akkoord. Ben je benieuwd wat we allemaal gaan doen en willen bereiken op het gebied van sport en bewegen in Tubbergen? Op 26 maart presenteer ik het Lokaal Sport/beweegakkoord. Voor meer informatie hierover houd de website en social media van de gemeente Tubbergen in de gaten.

Hoe en wat er precies in het akkoord komt te staan kan ik nog niet zeggen, maar hier en daar ontstaat al wel een rode draad:

  • Het thema samenwerken tussen verenigingen komt veel terug, de ambitie dat iedereen mee moet kunnen doen zowel jong, oud maar ook kinderen die minder makkelijk kunnen meekomen vanwege bijvoorbeeld autisme of een beperking. Maar ook samenwerking tussen verschillende disciplines, zoals onderwijs, sport en zorg.
  • Het afstemmen van activiteiten binnen de gemeente vanuit de verschillende verenigingen en activiteiten.
  • Professionele begeleiding waar verenigingen op terug kunnen vallen indien nodig, denk onder andere aan training en scholing over hoe bijvoorbeeld kan worden omgegaan met pestgedrag.
  • Wat kunnen we vrijwilligers bieden, hoe zorgen we dat vrijwilligers betrokken blijven bij de vereniging.
  • Gezamenlijk optrekken om kinderen middels sport en bewegen meer vertrouwen te geven en indien nodig te helpen naar een gezond gewicht.
  • Een bewustwordingscampagne voor oudere inwoners inzake bewegen, in combinatie met eventueel hoe vervoer naar een beweegactiviteit kan worden geregeld.
  • Gezamenlijke aanpak op het gebied van leefstijlverbetering door bijvoorbeeld inzet van de GGD of het UWV.
  • Topsporters uit de gemeente inzetten als ambassadeur.

Kortom: genoeg aanknopingspunten!
Iedereen bedankt voor de input tot dusver.

Groetjes Moniek Kleinsman
Sportformateur gemeente Tubbergen”

Contact en meer informatie
Wilt u meedenken over het Lokaal Sport/beweegakkoord? Of bent u benieuwd wat het voor u kan opleveren? Neem dan contact op met sportformateur Moniek Kleinsman via: lokaalsportakkoord@tubbergen.nl of via 0612078085.

Meer informatie over het Lokaal Sportakkoord Tubbergen vindt u hier: www.tubbergen.nl/sportformateur-vraagt-de-samenleving-wat-moet-er-het-lo...