Coronavirus

Een update van onze sportformateur Moniek Kleinsman

Publicatiedatum: 
7 feb 2020

Moniek: “Sinds 4 februari ben ik aan de slag als sportformateur. Een ontzettende leuke en uitdagende job waarbij ik hoop dat het Lokaal Sport/beweegakkoord een basis legt voor mooie samenwerkingen met zoveel mogelijk partijen (o.a. onderwijs, gezondheidssector, bedrijven en toerisme). In het akkoord beschrijven we ambities en acties waar we ons de komende jaren met elkaar voor willen inzetten.

Inmiddels hebben de eerste gesprekken plaatsgevonden en zitten er al goede ideeën in de retro sporttas die symbool staat voor het Lokaal Sport/beweegakkoord. Waarom een retro-sporttas? Vele jaren geleden bewogen kinderen meer dan nu en was buitenspelen vanzelfsprekend. Ik hoop dat we dat ook met het Lokaal Sport/beweegakkoord positief kunnen stimuleren”.  

Ook het college van Tubbergen heeft haar ideeën voor het Lokaal Sport/beweegakkoord in de sporttas gestopt en met een handtekening op de tas laten zien dat zij een van de partijen is die actief meewerkt aan het akkoord.

Het Lokaal Sport/beweegakkoord is een rechtstreeks gevolg van het landelijke sportakkoord en preventieakkoord. De overheid heeft budget beschikbaar gesteld om de vertaalslag van deze twee akkoorden te maken naar een lokaal akkoord, dus ook voor Tubbergen. Wil jij meer weten over het Lokaal Sport/beweegakkoord of ook met Moniek in gesprek? Mail dan naar lokaalsportakkoord@tubbergen.nl.

Meer weten? Lees dan dit nieuwsbericht over de sportformateur

College Tubbergen tekent sporttas voor Lokaal Sport/beweegakkoord
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-