Democratietafel Tubbergen krijgt een vervolg

Publicatiedatum: 
13 sep 2017

Inwoners en raadsleden met elkaar in gesprek over gemeentepolitiek

 

Politiek een ver-van-mijn-bed-show? Met het Democratiespel dat de gemeente Tubbergen in samenwerking met de Provincie Overijssel organiseerde, zou de gemeentepolitiek wat dichter bij de inwoners gebracht moeten worden.  Te weinig aanmeldingen zorgde ervoor dat het spel niet doorging. In plaats daarvan gingen de deelnemers die zich wel hadden opgegeven in gesprek met burgemeester Haverkamp, griffier Helga van Limbeek en raadsleden Ursula Bekhuis (VVD/Gemeentebelangen), Henk Wessels (PvdA) en Karin Reinerink (CDA).

Terwijl de modeshow in de Grotestraat in volle gang is en het muziekpodium op het Raadhuisplein wordt opgebouwd, druppelen de inwoners die zich hebben opgegeven voor het Democratiespel het gemeentehuis binnen.

Ze worden opgewacht door de griffier en naar een spreekkamer gebracht waar burgemeester Haverkamp al klaarstaat met de koffie en thee. Het gesprek ontspint zich gemoedelijk. Als de burgemeester vraagt wat voor de deelnemers de reden was om zich op te geven voor het democratiespel, blijkt de behoefte aan meer achtergrondinformatie over hoe het werkt binnen de gemeentepolitiek de hoofdreden.

Het werd een middag waarin op een positieve manier van gedachten werd gewisseld. Een gesprek dat volgens de aanwezigen smaakt naar meer. “Omdat we nog lang niet uitgepraat zijn, hebben we besloten om deze samenkomst een vervolg te geven”, vertelt griffier Helga van Limbeek. “We hebben afgesproken om in januari opnieuw bij elkaar te komen. De inwoners die hier vanmiddag aanwezig waren, nemen dan ieder één of twee introducees mee. Maar ook andere belangstellenden zijn dan van harte welkom.”

Op zondagmiddag 23 januari om 14:00 uur wordt opnieuw een ‘Democratietafel’ gehouden. Belangstellenden die graag mee willen praten, kunnen zich hiervoor opgeven via griffie@tubbergen.nl

Democratietafel
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-