Coronavirus

De businessclub van Carnavalsvereniging de Turftrappers uitgenodigd door de gemeente Hardenberg en Moderna Textielservice

Publicatiedatum: 
7 jan 2019
Langeveen-Bruinehaar:  Carnavalsvereniging De Turftrappers heeft met haar supersponsoren en het voltallige college van B&W van de gemeente Tubbergen een bezoek gebracht aan haar buurtgemeente Hardenberg. De Turftrappers willen graag de verbinding met deze gemeente leggen. Burgemeester Peter Snijders en wethouder sociale zaken Gitta Luiten van de gemeente Hardenberg gingen graag op deze uitnodiging in.

Aan de businessleden en de collegeleden van de gemeente Tubbergen werd een prestatie gegeven op welke wijze het thema arbeidsparticipatie kan worden ingevuld. Natuurlijk vertelde Burgemeester Peter Snijders aan de aanwezige ondernemers wat de gemeente Hardenberg  via het ondernemershuis de ondernemers kan bieden. Na deze presentatie gaf wethouder Roy de Witte van de gemeente Tubbergen een korte toelichting op welke wijze gemeente Tubbergen invulling geeft aan de thema’s arbeidsparticipatie en bedrijfsconsultancy. Burgemeester Wilmien Haverkamp wat verheugd dat op deze wijze bestuurders en ondernemers elkaar ontmoetten en met elkaar in gesprek gingen.


Vervolgens werd met de gehele delegatie een bezoek gebracht aan Moderna Textielservice. De onderneming is specialist op het gebied van textielreiniging, bedrijfskleding en horecalinnen. Moderna is met ongeveer 400 medewerkers een grote werkgever waar de gemeente Hardenberg intensief mee samenwerkt. Doelstelling is om mensen met afstand tot de arbeidsmarkt weer op te leiden voor een traditionele baan. Erik Jutsta, algemeen directeur van dit mooie familiebedrijf gaf een toelichting op welke wijze deze privaat-publieke samenwerking tot stand is gekomen en wat de voordelen zijn voor zowel het bedrijfsleven als de overheid.

Vervolgens werd een bezoek gebracht bij café am MüIhlenteich in Wilsum om in een sfeervolle omgeving te genieten van de schnapps en andere lekkere Duitse lekkernijen.  Als afsluiting werden de sponsoren een stampotbuffet aangeboden wat mede dankzij de eigenaren van café Nobbenhuis mogelijk werd gemaakt.

Naast carnavalsvierders zijn De Turftrappers een sterk bindmiddel in de sociaal-maatschappelijke structuur van Langeveen en Bruinehaar. Commissielid Danielle Reekers lichtte toe: “Doel van deze dag is uiteraard om de banden met onze supersponsoren te verstevigen, anderzijds willen wij het signaal afgeven dat voor de leefbaarheid in onze kernen het juist van belang is dat het lokale bedrijfsleven elkaar nog meer gaat opzoeken, maar ook met publieke organisaties de verbinding legt”. Dat was voor ons ook mede de achterliggende gedachte voor het organiseren van deze nu jaarlijkse terugkerende sponsordag. We hebben vandaag een platform gecreëerd waar ondernemers en gemeentebestuurders in een ongedwongen sfeer met elkaar in gesprek konden komen. De aanwezige wethouders Ursela Bekhuis en Erik Volmerink beaamden hoe belangrijk het is dat dergelijke platforms bestaan. Er werd woensdag veel informatie uitgewisseld. Gezien de grote opkomst en het enthousiasme van alle gasten was er sprake van een zeer succesvolle dag.

Turftrappers
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-
Turftrappers 1
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-
Turftrappers 2
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-
Turftrappers 3
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-
Turftrappers 4
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-
Turftrappers 5
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-
Turftrappers 6
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-