Coronavirus

Column: Zomerspelen

Publicatiedatum: 
9 aug 2017

Tubbergen bruist, deze hele zomer lang. Het plein dat er in de winter wat stilletjes bij kan liggen, vormt deze zomer het toneel van een aantal spetterende evenementen.  Neem bijvoorbeeld Festiball. Een festival waar sport, muziek en gezelligheid samen komen. Overdag spannende wedstrijden van teams uit onze eigen gemeente die op een relaxte manier tegen elkaar strijden en ’s avonds lichtshows, bandjes en dj’s.

Een ander evenement waar zand, sport en muziek aan te pas komt, is de Schröder Masterclass die afgelopen zondag weer is begonnen. Ook weer een topevenement dat naast paardenliefhebbers uit de regio vooral veel inwoners uit onze eigen gemeente trekt.

Datzelfde geldt eigenlijk voor de Schuttersfeesten, waar het vooral een gezellig ontmoeten is. En dan hebben we Glasrijk. Gedurende dit evenement wordt onze binnenstad bevolkt door glaskunstenaars uit alle windstreken van ons land. Ook de bezoekers komen van heinde en verre en dat is voor de verandering ook weer hartstikke leuk.

Naast al die klassiekers hebben we dit jaar ook nog een heel ander feest. Op zondag 10 september wordt het Raadhuisplein omgetoverd tot een grote tv-studio. Tubbergen is namelijk één van de vijf plaatsen in Overijssel waar RTV Oost vanwege haar 25-jarige bestaan een muzikaal jubileumfeest houdt. Er zijn die dag allerlei opnames op het Raadhuisplein, maar we doen zelf ook nog een duit in het zakje.

Tussen de opnames door willen wij samen met onze gemeenteraad en met u het Democratiespel spelen. Dit spel is bedoeld voor iedereen die zelf weleens wil ervaren hoe de politiek werkt. We hopen heel Tubbergen hier te zien, want politiek is echt veel leuker en dynamischer dan de meeste mensen denken. Denkt u dat dit een ver-van-mijn-bed-show is? Vergeet het maar! De gemeenteraad bestaat uit volksvertegenwoordigers die door u zijn gekozen en die uw belangen vertegenwoordigen. Dichterbij kan bijna niet.

Cartoon college
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-