Coronavirus

Column: Zomerpret

Publicatiedatum: 
30 jul 2019

We hebben zin in de zomer. Niet alleen vanwege het mooie weer en de vakantie, maar ook vanwege alle mooie evenementen die er worden georganiseerd. Deze week wordt de Fietsvierdaagse gehouden. Een uitdaging die burgemeester Haverkamp en wethouder Bekhuis graag aangaan. De wethouder op haar nieuwe e-bike, de burgemeester zonder elektrische ondersteuning. Als er mensen zijn die het leuk vinden om samen met hen te fietsen, horen zij dat graag. Want behalve de beenspieren, willen zij ook hun praatspieren trainen.

Waar we ons ook op verheugen zijn de Zomerfeesten in Manderveen. We hebben er ditmaal extra lang op moeten wachten, maar nu is het dan eindelijk zover. Natuurlijk nemen wij ook even een kijkje, want wie weet komen we onze kersverse gedeputeerde daar tegen. Dat zou toch wel heel erg leuk zijn. Ook niet te versmaden is Schröder Masterclass, waar lokaal talent en nationale sportruiters halsbrekende toeren uithalen op de toch wel heel kleine piste op het Raadhuisplein. Daarnaast reist een deel van ons college de jongens van Schröder achterna als zij hun krachten gaan meten met ruiters op wereldniveau tijdens CSI Ommen. Ons mannelijke collegelid is vooral gecharmeerd van de trekkertrek in Geesteren dat georganiseerd wordt door het Agrarisch Jongeren Kontakt. Ook een spektakel dat garant staat voor spanning en sensatie. Kortom, in de maanden juli en augustus hoeven we ons niet te vervelen.

Buiten dit alles is er natuurlijk volop de gelegenheid om de natuur in te gaan, al is dat momenteel wel een beetje uitkijken geblazen met teken, rupsen en andere plaagdieren. Maar, hebben we ons laten vertellen, met een stevige broek in onze sokken gepropt, een bloes met lange mouwen en tot bovenaan toe dichtgeknoopt, is het redelijk veilig. En we moeten ons ook niet teveel laten afschrikken natuurlijk. Want gelukkig zijn lang niet alle beestjes die ons bijten ook daadwerkelijk besmet.

cartoon met Hilde
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-