Coronavirus

Column: Zomer

Publicatiedatum: 
7 jun 2021

Zon en Zomer. Eindelijk was het vorige week zover. Met het stijgen van de temperatuur en de komst van de zon, barste de natuur los in een grote groene explosie. Dat, in combinatie met de versoepelende coronamaatregelen, zorgt voor een gevoel van vrijheid. Van lichtheid in het hoofd en het gevoel dat ooit alles toch weer goed zal komen. Of in elk geval een stuk beter wordt dan het in de afgelopen maanden is geweest.

Als de lijnen van het stijgende aantal vaccinaties en de dalende coronacijfers doorzetten, dan kunnen we in het komend najaar toch een aantal evenementen verwachten. Misschien nog in aangepaste vorm, maar toch. Er wordt weer wat georganiseerd en we kunnen er weer op uit. Zo zijn we blij dat Glasrijk heeft aangekondigd dat hun feestelijke jubileumeditie toch doorgaat. Geweldig voor onszelf, maar ook voor alle glasfans uit heel Nederland die tijdens Glasrijk altijd in grote getale naar onze gemeente komen. Ook kunnen we deze zomer weer genieten van Schröder Masterclass, een combinatie van paardensport en gezelligheid voor zowel deelnemers als publiek. Gelukkig kan ook een groot aantal van de initiatieven rondom de herdenking van de Boerenopstand doorgang vinden. Daar zijn we heel blij mee, want samen wandelen, fietsen, dingen bekijken, muziek maken of beluisteren, toneelspelen of genieten van een theaterspektakel zijn toch net de dingen die het leven iets aangenamer maken. Een evenement van een heel andere orde, maar ook belangrijk is de uitreiking van de Ondernemersprijs. Zeker nu, na ruim 1,5 jaar corona, verdienen eigenlijk ál onze ondernemers een onderscheiding.

Nu het na een lang en koud voorjaar eindelijk mooi weer wordt, krijgen we een beetje een voorjaarsgevoel. Maar het voorjaar is allang voorbij. Het is al juni. Nog maar krap een week of 5 en de schoolvakanties barsten los en daarmee ook de kampeerfeesten. Ook iets dat dit jaar iets gemakkelijker gaat dan vorig jaar, al blijft het natuurlijk bij de kampeerfeesten van belang dat kampeerders zich netje gedragen. Dat betekent in grote lijnen geen alcohol onder de 18 en geen overlast veroorzaken op welk gebied dan ook. Wie wil kamperen, moet zich hier net als andere jaren weer voor aanmelden en de spelregels ondertekenen. Op dat gebied hebben we een primeur: dit kan namelijk vanaf 14 juni digitaal via onze website!

cartoon met Hilde
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-