Coronavirus

Column: Zijn ze nou helemaal gek geworden?

Publicatiedatum: 
12 dec 2017
Wat een opvallers, waar zijn jullie in vredesnaam mee bezig en wat willen jullie hiermee bereiken? Dat beelden meer zeggen dan woorden, is vorige week weer eens duidelijk gebleken toen er een foto van ons college in een kerststal werd geplaatst bij een artikel over dit onderwerp.

Toegegeven, toen we op een ijskoude dinsdagochtend op onze blote voeten, gestoken in geleende kostuums van de KPJ Harbrinkhoek in de stal van Erve Deperman stonden, vroegen we ons zelf ook wel even af of dit wel een verantwoorde actie was.We keken elkaar aan en het antwoord was een volmondig ‘ja’. Want wat is er nu leuker dan meedoen aan het Kerstdorp in Manderveen?

Over het waarom moeten we even terug in de tijd. Na de afschaffing van de traditionele nieuwjaarsreceptie, vonden we het toch wel heel kaal om nergens in het jaar meer een moment te hebben waarbij we met ons allen, lees: alle inwoners, bij elkaar kwamen om elkaar onder het genot van een hapje en drankje te ontmoeten. En eerlijk is eerlijk, zelfs de nieuwjaarstoespraak van de burgemeester misten we. Dus besloten we enkele jaren geleden om dan in plaats van de nieuwjaarsreceptie aan te sluiten bij de kerstactiviteiten in onze kernen.

We maakten een lijst van volgorde en bezochten twee jaar geleden de kerstmarkt in Geesteren. Vorig jaar waren we present op de kerstfair van Reutum, waar we hout zaagden en mutsen voor het goede doel verkochten. Dit jaar is Manderveen aan de beurt. En als je het over Manderveen hebt, dan heb je het over het Kerstdorp waaraan meer dan het halve dorp meedoet. En als je dan de kans krijgt om in het oeroude verhaal de scène van Jozef, Maria en de drie wijzen uit te beelden, dan zeg je geen nee.

En als je dan ook nog wordt gevraagd om je steentje bij te dragen aan de PR, dan rest er maar één ding en dat is zorgen voor zoveel mogelijk publiciteit van het evenement. En dat is gelukt. Het persbericht is helaas niet door iedereen even zorgvuldig gelezen, maar de foto heeft doel getroffen. Niet alleen in onze eigen dorpen, maar ook binnen bestuurlijk Twente waren de opmerkingen niet van de lucht.

Voor veel mensen blijkt het ondenkbaar dat je als college zoiets doet, maar voor ons is het heel normaal. Want ontmoeting is voor ons het sleutelwoord. Als college willen we midden in de samenleving staan. We doen het niet voor onze inwoners, maar we doen het samen met elkaar. Dat doen we niet alleen binnen Mijn Dorp 2030, maar altijd en overal. Daarnaast houden we ook van gezelligheid met een vleugje humor, want dat geeft kleur aan het leven!

Dus verheugen we er ons nu al op om aanstaande zondag mee te doen aan dit prachtige evenement. En dat we om 18:00 uur ook nog even het podium krijgen voor de kersttoespraak van burgemeester Haverkamp, vinden we ook fijn. We hopen dan ook u daar allemaal te mogen ontmoeten.

Cartoon college
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-