Coronavirus

Column: Wij blijven in Tubbergen

Publicatiedatum: 
23 mei 2017
Tubbergen bruist, en hoe! Als het aan de inwoners en ondernemers uit het centrum ligt gaat er van alles veranderen. In de plannen is ook het huidige gemeentehuis meegenomen en dat vinden wij oké. Want hoe mooi zou het zijn als dat gebouw functies zou herbergen die wat meer leven in de brouwerij zouden brengen.

We zien het al helemaal voor ons, het Raadhuisplein vol terrasjes waarop inwoners en toeristen genieten van de zon en van elkaars gezelschap. Mensen die het pand in en uitlopen omdat er hier dan veel meer te doen is dan het ophalen van een paspoort of het hebben van een afspraak met burgemeester, wethouder of ambtenaar. Dat zou Tubbergen ontegenzeglijk een heel stuk bruisender maken. Dat de plannen ook nog eens gerealiseerd kunnen worden met gesloten beurs, is helemaal mooi.

‘En wij dan?’, vragen zich toch meer inwoners af dan wij hadden verwacht. ‘Moeten wij voor onze afspraken en paspoorten dan naar Denekamp? Kunnen we niet meer trouwen in ons eigen dorp? Hebben we dan zelf geen gemeentehuis meer? Is dit een stille opmaat naar een totale fusie?’

Op al die vragen kunnen wij volmondig, luid en duidelijk antwoorden met een ‘NEE’. Integendeel! Onze bestuursstijl is gericht op nabijheid. We willen benaderbaar zijn en in nauw contact staan met alle inwoners in Tubbergen. Hoe zouden we dan kunnen verdwijnen uit Tubbergen? Dat gaat echt niet gebeuren.

Wel zijn we het erover eens dat het gemeentehuis het Raadhuisplein er op dit moment niet levendiger op maakt. En als inwoners en ondernemers dan met een goed plan komen, willen wij dat niet in de weg staan. Zeker niet omdat er genoeg leegstaande panden in en om het centrum zijn waar wij ook prima kunnen werken. Best leuk om na zoveel jaar eens een keertje te verhuizen.

Maar laten we niet vooruitlopen op de tijd. Het plan is pas deze week goedgekeurd door de gemeenteraad. En in de komende vier maanden hebben initiatiefnemers die zich zouden willen vestigen in het gemeentehuis, de tijd om zich te melden. Omdat het de bedoeling is dat er meer leven op het Raadhuisplein komt, moeten die initiatieven ook nog eens voldoen aan een aantal kaders. Dus de komende maanden zitten we nog wel even op ons oude vertrouwde stekkie.

Cartoon college
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-