Coronavirus

Column: Wie staat volgende week op deze plek?

Publicatiedatum: 
5 feb 2019
Nu willen wij niet beweren dat alles wat in de krant staat klopt, maar het bericht over het rijtje Stockholm, Parma, Gent, Krakau en… Tubbergen is waarheid als een koe. Hoe mooi is het dat wij als Tubbergen behoren tot de vijf beste voorbeelden in Europa op het gebied van afval inzamelen. Het mooie van de diftar-methode die we in Tubbergen hanteren, is dat je de hoogte van je afvalrekening zelf in de hand hebt. Des te beter je je afval scheidt, des te lager is de rekening. U begrijpt natuurlijk al wie in ons college de laagste factuur hebben? Juist, de twee Pin’n uit Reutum.

Met een ander krantenberichtje zijn we ook blij: namelijk het artikeltje over de komst van een praktijkondersteuner voor de huisartsen die kinderen en jongeren met psychische problemen hulp biedt. Een hele goede aanvulling in het rijtje vertrouwenspersonen die er al zijn zoals de huisarts, pastoor en burgemeester. Fijn ook de verschillende vertrouwenspersonen waar mogelijk samenwerken om ervoor te zorgen dat het in Tubbergen niet alleen qua natuurschoon, maar vooral ook qua beleving goed wonen en werken is.

Nu we het dan toch hebben over serieuze zaken, willen we onze waardering uitspreken naar de brandweer en politie. Tijdens hun gezamenlijke oefening, waarbij een heel rampenscenario van inbrekers, aanvallers en brand werd afgespeeld, werd weer duidelijk hoe belangrijk het is om goed met elkaar samen te werken en op elkaar te kunnen vertrouwen. Ook de burgemeester maakte deel uit van deze oefening en realiseerde zich pas toen hoe heftig het is als er iemand met een knuppel op je afkomt. En hoeveel impact zo’n dreiging op iemand kan hebben.

Tot slot dan toch nog iets over carnaval. Na elk gala staan we weer paf van het talent dat er leeft in onze gemeente. De kwaliteit van de veel humoristische buuts en het zang- en danstalent is ongekend. In feite is onze wekelijkse column ook niets meer en niets minder dan een buut. Soms serieus, een andere keer grappig, soms met een hoog Libelle-gehalte en af en toe wat venijnig. Een beetje zoals onze bui is en naar aanleiding van wat er allemaal gebeurt in de wereld om ons heen. Eerlijk gezegd is soms ook best lastig om een goed onderwerp te bedenken.

Aangezien de buuts en de column veel met elkaar gemeen hebben, dagen wij u uit: volgende week staan wij voor éénmaal dit plekje af. Wie durft het aan om voor donderdag 17:00 uur een mooie actuele column aan te leveren?

Cartoon college BW 2018-2022
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-