Coronavirus

Column: Vooruit kijken

Publicatiedatum: 
16 jul 2019

De kampeerfeesten zijn begonnen. Voor jongeren een inmiddels traditionele manier om hun vakantie in te luiden. Een weekje even helemaal niets, behalve lol maken met vrienden en vriendinnen. Of kampeerfeesten typisch Tubbergs zijn weten we niet, wel is duidelijk dat het fenomeen zich langzaam over Noord Oost Twente verspreidt. Goed voorbeeld doet goed volgen.

Wat we daarbij wel jammer vinden, is dat er uit omliggende gemeenten meldingen binnenkomen over diefstallen uit de tenten. Ontzettend jammer dat er mensen zijn die op deze manier het feest van anderen vergallen. Dus geven wij de, eigenlijk wel een beetje afgezaagde, maar toch nuttige tip: laat geen kostbare spullen achter in je tent. Dat geldt trouwens niet alleen voor jongeren, maar voor iedereen. Al staan we regelmatig in de top 10 van de Veiligste gemeenten, het blijft belangrijk om ervoor te zorgen dat kostbare spullen niet in het zicht liggen, niet op de camping, in de auto en in huis. Gaat u op vakantie, zorg dan voor goede sloten op de deur en vraag buren om een oogje in het zeil te houden.

Voor ons lijkt de vakantie nog ver weg, want we zijn druk bezig met de bekende laatste loodjes. We werken ons een slag in de rondte, alsof er nooit meer een periode na de vakantie komt. Gelukkig is dat wel zo. Sterker nog, diep in ons hart hebben we al een klein beetje zin in die tijd, waarin we samen met de gemeenteraad opnieuw een rondje langs de dorpen willen maken. Ditmaal om terug te kijken op het eerste jaar na het opstellen van het Maatschappelijk Akkoord Tubbergen (MAT). Even met elkaar de peilstok erin: Lopen we op schema? Welke zaken kunnen we afvinken en waar moet nog een tandje bij? Is het reeël wat we willen of moeten we onze wederzijdse verwachtingen bijstellen? We zijn benieuwd hoe u het ervaart.

Ook iets waar we naar uitzien zijn de Ondernemersprijs en de Startersprijs die we op 14 november voor de eerste keer gaan uitreiken aan ondernemers die bijvoorbeeld innovatief of duurzaam zijn, en die ook iets betekenen voor onze inwoners. We reiken deze prijs uit omdat wij ondernemers belangrijk vinden voor de gemeente Tubbergen en spreken hiermee onze waardering uit. Ondernemers zorgen niet alleen voor werkgelegenheid, bedrijvigheid en het behouden van onze jeugd in onze gemeente, maar zij dragen door het sponsoren van allerlei activiteiten ook bij aan de leefbaarheid in onze kernen. Vanaf deze week kunt u ondernemers en starters waarvan u vindt dat zij een onderscheiding verdienen aanmelden bij onze bedrijfsconsulent. We hopen op veel animo!

cartoon met Hilde
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-