Coronavirus

Column: Vers vis

Publicatiedatum: 
24 apr 2018
Politieagenten die zichzelf vastrijden in de modder en Prins Carnaval met zijn hofdame aan de ontbijttafel. Vossen die in het holst van de nacht worden neergeschoten door trompetterende jagers, een dartende pastoor en een bepaalde weerzin tegen het westen des lands. Met onderwerpen die in beeld worden gebracht, maakt de Evangelische Omroep de titel van het programma ‘Typisch Tubbergen’ meer dan waar.

Toegegeven, de beelden zijn mooi en de sfeer is nostalgisch. En natuurlijk is het hier gezellig en is omzien naar elkaar een groot goed in onze gemeente. Maar zo kneuterig en zelfs een tikje wereldvreemd als de tv-makers ons neerzetten is het hier natuurlijk ook weer niet. Al werden we in de afgelopen week tegen wil en dank om andere redenen ook nog eens op een onplezierige manier neergezet door de landelijke media. En daar balen we dan wel weer van. Want als iemand iets dwars zit, geven wij de voorkeur aan een persoonlijk gesprek in plaats van klagen over de ander en dat dan ook nog eens via de media.

Maar goed, we zullen er ons niet al teveel van aantrekken. Want wat vandaag nieuws is, is morgen de verpakking van de vis. Over vis gesproken, die uit het water afkomstige lekkernij is één van de producten die op onze weekmarkt te vinden is en dat is eigenlijk best bijzonder. Niet die vis, maar die weekmarkt. Waar er vroeger geen stad of dorp te vinden was waar géén markt werd gehouden, is zo’n openluchthandel tegenwoordig een steeds zeldzamer worden fenomeen. En dat is eigenlijk jammer, want de markt zorgt toch altijd voor wat extra reuring in een centrum en dat is voor iedereen goed. Toch hebben we eigenlijk geen idee hoe het zit met het marktbezoek in onze eigen gemeente. Gaat u naar de markt? Zijn alle branches daar voldoende vertegenwoordigd of mist u nog kramen? Wij horen het graag!

Cartoon college
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-