Coronavirus

Column: Verkiezingsvreugde

Publicatiedatum: 
23 jan 2018
Twee weken geleden waren we te gast op de Nieuwjaarsreceptie van onze Duitse buren in Uelsen. Een allergemoedelijks samenzijn, waarbij we samen met een aantal raadsleden onze Oosterburen het allerbeste toewensten voor het nieuwe jaar en met elkaar van gedachten wisselden over tal van zaken die ons beiden bezighouden.

Zo vernamen wij dat er in Duitsland een schrijnend tekort is aan huisartsen en horeca. Burgemeester Herbert Koers vertelde dat hij dolblij is met een nieuwe horecagelegenheid in Uelsen. Hij bekende altijd een beetje jaloers te zijn op de vele horeca die Tubbergen rijk is. Wij vertrouwden hem toe dat wij Nederlanders op onze beurt regelmatig gaan zwemmen, shoppen en tanken in Duitsland, dus zo houden we met elkaar de boel mooi in evenwicht.

Ook onderwerp van gesprek waren de Deelstaat- en Bondsdagverkiezingen die vorig jaar in Duitsland werden gehouden, gevolgd door een lange periode van coalitieonderhandelingen. Inmiddels staat de Duitse politiek zo’n beetje in de steigers en stevenen wij nu zelf af op de gemeenteraadsverkiezingen. We hopen dat deze verkiezing voor u een belangrijke mijlpaal vormt en dat u zich erop verheugt om op 21 maart weer naar de stembus te mogen. Tegelijkertijd realiseren we ons ook dat de gemeentepolitiek door onszelf waarschijnlijk belangrijker wordt ervaren dan door onze inwoners.

Eigenlijk zou dat niet zo moeten zijn. Want de gemeenteraadsleden en ook wij als college zijn er voor u. Dag in dag uit doen we ons best om de zaken onze mooie gemeente zo te organiseren, dat het er voor iedereen prettig wonen, werken en leven is. Omdat het in de praktijk een beetje onhandig is om over iedere beslissing met al onze inwoners te overleggen, krijgt iedereen van 18 jaar en ouder iedere vier jaar de kans om zijn of haar volksvertegenwoordiger te kiezen. Deze volksvertegenwoordiger neemt dan zitting in de gemeenteraad om uw belangen te vertegenwoordigen. Daardoor heeft uzelf het uiteindelijk voor het zeggen in Tubbergen. Hoe mooi is dat?
Cartoon college
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-