Coronavirus

Column: Verbeterpunten

Publicatiedatum: 
22 feb 2021

In één week tijd van winter naar een vleugje voorjaar. De ramen wijd open, vogels die vrolijk zingen, narcissen en krokusjes die voorzichtig hun hoofd boven de grond steken en vooral het licht. Elke dag gaat de zon wat later onder en dat geeft de burger weer moed. Dat geldt in elk geval wel voor ons. We hopen dat het ook u een beetje oppept na deze lange en ook wel een beetje saaie winter.

Het ontluikende voorjaar geeft ons hoop en moed. We verheugen ons op de tijd dat we weer naar de kapper of schoonheidsspecialiste kunnen. Dat we gewoon nieuwe schoenen of een leuke jurk kunnen kopen of even kunnen rondsnuffelen bij de boekhandel of bij leuke cadeauwinkeltjes. En dat we, als we aan het klussen zijn, gewoon even naar de bouwmarkt kunnen om de benodigde spullen op te halen. Of lekker uit eten kunnen gaan waar en wanneer we willen. Vrienden en familie bezoeken en verjaardagen vieren. Als daar nog een paar weken maatregelen, avondklokken of andere dingen voor nodig zijn, dan moet dat maar. Als we ons, hoe moeilijk dat ook is, met ons alleen daaraan blijven houden, dan moet het uiteindelijk goedkomen.

Enkele weken geleden schreven we over het project Direct Duidelijk, waarbij we willen proberen om ons taalgebruik zoveel mogelijk aan te passen aan de gewone dagelijkse spreektaal. Om erachter te komen wat we kunnen verbeteren, is het belangrijk dat we weten wat we op dit moment niet goed doen. Daarom hebben we een enquête op onze website gezet. Op dit moment is hij slechts 22 keer ingevuld. Het zou natuurlijk kunnen dat de rest van al onze inwoners tevreden is met ons taalgebruik, maar dat lijkt ons te mooi om waar te zijn. Daarom willen we u bij deze vragen om de enquête in te vullen en ons op die manier te laten weten waar onze verbeterpunten zitten.

Als u andere verbeterpunten voor ons als gemeente heeft, horen we dat trouwens ook graag. Al kunnen we niet beloven dat we alles kunnen veranderen. Want helaas hebben ook wij als gemeente te maken met wet- en regelgeving, verschillende belangen, geld en allerlei andere dingen die ons belemmeren in het scheppen van een paradijs. Al is dat ook maar hoe je het bekijkt natuurlijk. Een wereld waarin alles kan en mag lijkt in theorie wel mooi. Maar in de praktijk zouden er heel veel groepen zijn die daar weer onder lijden. We vinden het echt jammer dat we het nooit voor iedereen goed kunnen doen. Maar we blijven het proberen. Maar dat kunnen we alleen als we het samen met u blijven doen!

cartoon met Hilde
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-