Coronavirus

Column: Van alles wat

Publicatiedatum: 
7 mei 2019

Wie de student heeft, heeft de toekomst. Met die gedachte in het achterhoofd bieden steeds meer bedrijven en organisaties stageplekken en traineeships aan. Ook wij als Noaberkracht, u weet wel, de ambtelijke organisatie die zowel de gemeente Tubbergen als Dinkelland bedient, maken gebruik van studenten. En dat is hartstikke handig, want deze jongeren hebben toch weer een heel andere kijk op dingen dan wij. Daarnaast zijn zij uitstekend op de hoogte van alles wat tegenwoordig digitaal mogelijk is. Andersom hopen wij dat zij ook dingen van ons leren. Want al zijn wij dan misschien wat ouder, toch hebben ook wij zo onze kwaliteiten. Om de samenwerking met opleidingen als Saxion en ROC’s te bestendigen, hebben wij samen een intentieovereenkomst getekend, waardoor studenten steeds meer opdrachten krijgen bij Noaberkracht. Wij zijn er blij mee.

Samenwerken wordt in Twente trouwens steeds meer de norm. Samenwerken met de 14 Twentse gemeenten op verschillende gebieden. Samenwerken met de Agenda van Twente, in de praktijk niet altijd even handig, want zoveel hoofden, zoveel meningen. En daarnaast blijken grote steden toch weer heel andere uitdagingen en belangen te hebben dan de plattelandsgemeenten. En samenwerken binnen de vier Noordoost Twentse gemeenten. Dat laatste gaat eigenlijk best goed. Zo zijn we druk bezig met de energietransitie, een uitdaging ons deels opgelegd door het Rijk, waarbij we met ons vieren proberen om voor 2023 twintig procent van onze energie zelf op te wekken.

Nu zou je denken; twintig procent, dat heb je toch zo gehaald. Maar dat valt in de praktijk behoorlijk tegen. Er is heel wat zon, wind en aardwarmte nodig voor die twintig procent. Daarom hebben we onze hoop gevestigd op de knappe koppen van de hogescholen in Twente. Met de Solar-auto hebben zij laten zien dat zij in staat zijn tot geniale technieken. Ondertussen zijn wij Noordoost Twente-breed nu druk bezig met het maken van allerlei soorten beleid, waarin vast wordt gelegd wat op het gebied van duurzame innovatie wel kan en wat niet. Waar iets wel kan en waar niet. Als er dan inwoners met vragen komen over de aanleg van bijvoorbeeld een zonnepark, dan kunnen we hen redelijk snel antwoord geven. En dat is handig, want van wachten houdt niemand. Daarom hebben we nu ook onze openingstijden aangepast.

Natuurlijk kunt u nog altijd dagelijks terecht op ons gemeentehuis (waar de koffie voor u klaar staat). Maar wilt u er zeker van zijn dat u direct aan de beurt bent, dan kunt u daarvoor nu ook een afspraak maken. Dan zorgen wij ervoor dat u op het juiste tijdstip door de juiste persoon te woord wordt gestaan. Dat melden we u maar even, want met de zomer in het vooruitzicht, wordt het net als ieder jaar weer druk aan de balie.

Hoe dat komt? Dat is heel eenvoudig. Ondanks het feit dat Europa één is en we van grenzen niet zoveel meer merken, is het toch verplicht om een geldig paspoort te hebben. Ieder jaar komen daar toch weer een aantal mensen een paar dagen voor hun vakantie achter. En dan wordt het lastig… Daarom maken we van deze gelegenheid gebruik om u er alvast op te attenderen. Kijk even tot wanneer uw paspoort, ID of rijbewijs geldig is en verleng hem op tijd. Dat kan u veel stress besparen. Bang voor lange wachttijden hoeft u niet meer te zijn. Want zoals gezegd, we werken sinds kort ook op afspraak.

Cartoon college BW 2018-2022
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-