Coronavirus

Column: Vakantietijd

Publicatiedatum: 
31 jul 2018

Hoe leuk werken ook is, we kijken allemaal uit naar de vakantie. Een paar weken lekker luieren, niks doen en vooral niets te hoeven. Omdat we het gemeentehuis natuurlijk niet zomaar een paar weken kunnen sluiten, nemen we om toerbeurt vakantie. Burgemeester Haverkamp bijt de spits af. Zij houdt dit jaar een ‘stayvacation’. Oftewel, een vakantie in eigen huis, waar nog van alles te klussen valt en ook de tuin aan een grote beurt toe is. Normaal gesproken gaat ze vaak naar Engeland, maar dat is volgens haar nu niet meer nodig, omdat Vasse dezelfde sfeer ademt als het Engelse platteland.

Dat geldt overigens ook voor de familie Bekhuis. Ze gaan een paar dagen met het hele gezin op stedentrip naar Berlijn, maar blijven verder gewoon thuis om te genieten van al het moois dat Vasse en Hezingen bieden. Familie De Witte kiest het ruime sop. Ze hebben een vakantiehuis gehuurd op Texel en gaan volop genieten van strand, ruimte en elkaar. Het worden wel lange dagen, want de kinderen De Witte zijn meestal al vanaf een uur of zes in de ochtend actief. Daarom is het fijn dat hun ooms en tantes af ook nog een dag langskomen.

Ook bij de familie Volmerink spelen de kinderen de hoofdrol. Een deel van de vakantie besteedt Erik aan het schilderen van de slaapkamer en chillroom van de kinderen en in de schuur wordt een werkplaats ingericht waar de oudste zoon kan knutselen aan oude brommers. Als het werk gedaan is, stapt de familie op de trein naar Zuid-Frankrijk. Voor de hen de perfecte manier om te reizen. Snel, comfortabel en gezellig.  

De familie Mensink  heeft de Limburgse heuvelen als vakantiebestemming uitgekozen. Samen met kinderen, schoonkinderen en kleindochter gaan Gerard en zijn vrouw genieten van al het moois dat Zuid-Limburg te bieden heeft. In de Sint Servaas basiliek van Maastricht mag kleindochter Doutske een kaarsje opsteken. Aan het einde van die week reist Gerard met zijn zoon naar Spa-Francorchamps om daar de Formule 1 te bekijken.

Kortom, er zijn vele manieren om de vakantie te vieren. Niets moet en alles mag. We wensen u een hele prettige tijd en zijn heel benieuwd wat u gaat doen?

Cartoon college BW 2018-2022
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-