Coronavirus

Column: Vakantietijd

Publicatiedatum: 
15 aug 2017

Het begint nu toch echt stil te worden op het gemeentehuis. Veel medewerkers zijn met vakantie en ook wijzelf zijn nu steeds om beurten een paar weken weg. Via Whatsapp houden we contact met elkaar en zien we foto’s voorbij komen van elkaar’s vakanties. Wat opvalt is dat we allemaal best actief zijn en ook een beetje duurzaam.

Zo is burgemeester Haverkamp op fietsvakantie. Samen met haar gezin fietst ze helemaal van Overdinkel naar Harlingen om vervolgens de boot te nemen naar Terschelling. Daar ter plekke vermaken ze zich met wandelen en joggen en moet ieder boodschapje op de fiets gedaan worden. In de keuken staat ze niet zo vaak, want ook uit eten gaan in allerlei restaurantjes maakt onderdeel uit van haar vakantieprogramma.

Erik Volmerink gaat met zijn familie naar een huisje in het Zwarte Woud in Duitsland. Niet met de auto, maar met de trein. Ook als ze daar ter plekke activiteiten gaan ondernemen, moet dat dus met het openbaar vervoer. De vakantie is vooral gebaseerd op wat de kinderen leuk vinden. Daarom wordt bij thuiskomst de tent opgezet in de tuin. De kinderen koken daar dan zelf hun maaltijden op een kampvuurtje en ook slapen doen ze in de tent.

Datzelfde geldt eigenlijk voor Roy de Witte. Samen met zijn gezin brengt hij een paar dagen door op Ameland en de rest van de tijd in het mooie Manderveen. Luieren is er niet bij, want met een stel kleine jongens, is hij actief van ’s ochtends zes tot ’s avonds acht. Spelletjes doen, een balletje trappen, fietsen, wandelen en natuurlijk samen met de kinderen een beetje rondhanden op de nieuwe speelplaats, door Manderveen zelf aangelegd.

Uitrusten door inspanning. Dat is de slogan van de familie Vleerbos. Tom trekt met vrouw en kinderen naar Frankrijk om zich daar te vermaken met kanovaren, bergbeklimmen en wandelen. Daarna snel nog even boodschappen doen, om zich vervolgens uit te leven in de keuken.

De trefwoorden voor de vakantie van Gerard Mensink zijn korte tripjes, al dan niet met overnachting in een huisje via Airbnb. Zo gaat hij onder andere fietsen in Münsterland, sightseeing in Münster, fietsen in de duinen bij Schoorl, fietsen in het Gooi rondom Muiden, Naarden en Laren en sightseeing in Köln. Daarna lekker uit eten, liefst op het terras.

Tot slot blijken we nog één grote gemene deler te hebben: na de vakantie hebben we allemaal weer zin om aan de slag te gaan. En dat is een goed teken!

Cartoon college
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-